search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Mαφιόζικο χτύπημα» καταγγέλει ο Σύνδεσμος Αρχαιολόγων για το ξυλοδαρμό του Μανώλη Ψαρρού στη Μύκονο

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε το βράδυ της Τρίτης (7/3) ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Μανώλης Ψαρρός.

«Mαφιόζικο χτύπημα» καταγγέλει ο Σύνδεσμος Αρχαιολόγων για το ξυλοδαρμό του Μανώλη Ψαρρού στη Μύκονο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Λίνα Μενδώνη «εκφράζει την θερμή της συμπαράσταση στον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό, ο οποίος έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης και δηλώνει ότι το υπουργείο: α) δεν ανέχεται καμία παραβατική συμπεριφορά από όπου κι αν προέρχεται σε βάρος υπαλλήλων του κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους και β) θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο, προκειμένου οι αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν την συγκεκριμένη υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 7 Μαρτίου ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός έπεσε θύμα ξυλοδαρμού την ώρα της επιστροφής από την εργασία του, με σκοπό την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), «υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το επαγγελματικό μαφιόζικο χτύπημα σχετίζεται άμεσα με υποθέσεις που χειρίζεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει ήδη επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές, συνδέοντας τον ξυλοδαρμό με τις υποθέσεις αυτές και έχει καταθέσει στοιχεία», προσθέτει -μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση του ΣΕΑ