Σε τραγωδία εξελίχθηκε η τελετή έναρξης των 11ων Αγώνων των νησιών του Ινδικού Ωκεανού στη Μαδαγασκάρη, όταν φίλαθλοι ποδοπατήθηκαν στην είσοδο του σταδίου Μπαρέα. Μέχρι τώρα, 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους και επτά παιδιά, ενώ πάνω από 100 έχουν τραυματιστεί.

«Υπάρχουν έως τώρα 13 νεκροί και 107 τραυματίες», δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Χανίτρα Ραζαφιμαναντσόα. «Δεν έχουμε ακόμη τον τελικό κατάλογο. Επτά ανήλικοι συγκαταλέγονται στους νεκρούς», διευκρίνισε ο Ερυθρός Σταυρός.

Η θλιβερή είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τι ακριβώς προκάλεσε το ποδοπάτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το στάδιο γέμισε με 50.000 κόσμου, με αποτέλεσμα αρκετοί φίλαθλοι να «εγκλωβίζονται» στην είσοδο.

«Συνέβη ένα ατυχές περιστατικό. Υπήρξε ποδοπάτημα στην είσοδο του σταδίου, με πολλούς τραυματίες. Να διατηρήσουμε ενός λεπτού σιγή» ζήτησε ο πρόεδρος Andry Rajoelina από το πλήθος και στη συνέχεια ξεκίνησε η τελετή με βεγγαλικά.

Διαβάστε ακόμη: