Η ομάδα συμβούλων στο Μαξίμου που είναι επιφορτισμένη με τις δημοσκοπήσεις έχει εξετάσει που κινούνται οι ψηφοφόροι λίγο πριν την μάχη των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις υπάρχει ένα ποσοστό 10-14% αναποφάσιστων οι οποίοι είτε θα αποφασίσουν τελευταία στιγμή είτε θα μείνουν στην περιοχή της αποχής.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει διαπιστώσει ότι αυτοί οι ψηφοφόροι κινούνται κυρίως προς το Κέντρο ενώ μία μερίδα είναι στη δεξιά δεξαμενή που παραμένει δυσαρεστημένη με τη ΝΔ αλλά δεν έχει αποφασίσει αν θα πάει σε άλλο κόμμα ή θα απέχει τελικά από την διαδικασία.

Με λίγα λόγια, αυτό που γίνεται κατανοητό στη ΝΔ είναι ότι θα πρέπει να κινηθούν με περισσότερο από μία στρατηγική για να κερδίσουν αυτόν το κόσμο, στον 1 μήνα και κάτι ημέρες που απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές.

Για το κόσμο του Κέντρου που έχει μείνει αναποφάσιστος πολλοί θεωρούν ότι οφείλεται στα θέματα κράτος δικαίου, όπως για παράδειγμα τα Τέμπη, οι υποκλοπές, η αργή δικαιοσύνη και περιστατικά όπως η γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα του.

Αυτό το κόσμο η ΝΔ τον είχε και τον δυσαρέστησε με τις γνωστές δυσλειτουργίες της κρατικής μηχανής.

Δηλαδή κατηγορούν τη ΝΔ ότι δεν έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο και δεν έχει κάνει βαθιές τομές με συνέπεια εν έτη 2024 κάποιες πλευρές του δημοσίου να έχουν αγκυλώσεις, όπως π.χ ο χώρος της Δικαιοσύνης.

Στο μέτωπο αυτό πρέπει να αναχαιτίσει και ένα κόμμα που φαίνεται ότι του παίρνει την πελατεία, τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου.

Για τον κόσμο της Δεξιάς, η ΝΔ θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα περιοδείες στην Βόρεια Ελλάδα με αιχμή του δόρατος πρόσωπα με δεξιό πρόσημο και επικοινωνιακούς (Άδωνις Γεωργιάδης, Δένδιας, Πλεύρης, Σταικούρας κτλ).

Στην Πελοπόννησο θα βρεθεί ο Μάκης Βορίδης.

Οι μεγάλες διαρροές προς τον Κυριάκο Βελόπουλο σταμάτησαν.

Μετά την καλυτέρευση των σχέσεων του Μαξίμου και της επίσημης Εκκλησίας και το «ανάθεμα» Ιερώνυμου προς τον Βελόπουλο, θεωρείται ότι θα κλείσει μία μεγάλη πληγή για τη ΝΔ και θα σταματήσει η κατήχηση ορισμένων κληρικών κατά της ΝΔ που ψήφισε το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η ΝΔ δια του προέδρου της έχει ξεκινήσει μία μάχη για να αναδειχθεί το κόμμα ως γνήσια υπεύθυνη πατριωτική δύναμη γι’ αυτό και τις προηγούμενες ημέρες είδαμε μία επιχειρηματολογία απέναντι στα ακροδεξιά κόμματα τα οποία αποκάλεσε «γιαλαντζί πατριώτες».

Ενώ, τέλος, έχει αρχίσει και βάζει στην καθημερινό δημόσιο λόγο του τη λέξη «νομιμότητα παντού» ως βασικό συστατικό μιας ατζέντας ασφάλειας για τον πολίτη.

Tέλος ο Πρωθυπουργός θα δει σήμερα τους βουλευτές που εκλέγονται σε νομούς της Μακεδονίας και θα δώσει σαφείς οδηγίες προς ναυτιλομένους.

Η ΝΔ μπορεί να πιάσει 33%, μπορεί και να πάει παραπέρα εάν καταφέρει να προσεγγίσει αυτό το σύνολο των αναποφάσιστων.

Διαβάστε ακόμη: