Στην Τρίπολη της Λιβύης μεταβαίνει αύριο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, για να συμμετάσχει στο Διαμεσογειακό Φόρουμ Μετανάστευσης.

Η επίσκεψη του αντιπροέδρου υπογραμμίζει την υποστήριξη της ΕΕ στην περιοχή και την ανανεωμένη δέσμευσή της με τις αρχές της Λιβύης, σύμφωνα με το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που καθορίζει μια προσέγγιση για τη διαχείριση της μετανάστευσης με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των διεθνών υποχρεώσεων, αναφέρει η Κομισιόν.

Το φόρουμ διοργανώνεται από τη λιβυκή κυβέρνηση, με στόχο να συζητηθούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της μετανάστευσης, την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, την επιστροφή και εκκένωση μεταναστών από χώρες διέλευσης, τα συστήματα προστασίας, τη διαχείριση των συνόρων και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών προέλευσης, διέλευσης και προορισμού στην Αφρική και την Ευρώπη. Συγκεντρώνει εκπροσώπους από 28 χώρες από τη Μεσόγειο και την υποσαχάρια Αφρική, καθώς και εκπροσώπους από διεθνείς κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντουλαχαμίντ Νμπάιμπα και θα έχει υψηλού επιπέδου διαβουλεύσεις με μέλη της λιβυκής κυβέρνησης για τη μετανάστευση, την ανάπτυξη, συστήματα ασφάλειας και προστασίας, ιδιαίτερα για γυναίκες και παιδιά.

Διαβάστε ακόμη