Η LVMH επενδύει στην εταιρεία Moncler, σε μια συμφωνία που θα δώσει στη γαλλική εταιρεία πολυτελείας μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ιταλικής εταιρείας.

Η LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE αγοράζει μερίδιο 10% στην Double R, το επενδυτικό όχημα που ελέγχεται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Moncler Ρέμο Ρουφίνι, ο οποίος κατέχει ο ίδιος μερίδιο 15,8% στη Moncler, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους την Πέμπτη. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Moncler έχει γίνει ένα δημοφιλές εμπορικό σήμα, πουλώντας πουπουλένια μπουφάν που μπορεί να κοστίζουν 5.500 ευρώ (6.147 δολάρια). Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία διοργάνωσε μια λαμπερή επίδειξη μόδας στην ορεινή ελβετική πόλη Σεν Μόριτζ με διάσημους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μος και η Αν Χάθαγουεϊ.

«Η Moncler υπήρξε μία από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές ιστορίες επιτυχίας στον κλάδο τα τελευταία είκοσι χρόνια», δήλωσε ο Μπερνάρ Αρνό, κύριος μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι θα «υποστηρίξει την ανεξαρτησία του ομίλου Moncler».

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η LVMH θα αυξήσει την επένδυσή της στην Double R έως και 22%, επιτρέποντας στο επενδυτικό όχημα να αυξήσει το μερίδιό της στη Moncler έως και 18,5% μέσα στους επόμενους 18 μήνες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ρουφίνι θα συνεχίσει να καθοδηγεί τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας. Η Moncler κατέχει επίσης την ετικέτα Stone Island, την οποία αγόρασε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Η LVMH σκοπεύει να υποστηρίξει το όραμα του Ρουφίνι ως «σταθερός μακροπρόθεσμος μειοψηφικός» μέτοχος της Double R, ανέφερε. Η συναλλαγή θα επιτρέψει στη LVMH να έχει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Moncler και δύο στη Double R.

Η LVMH έχει πραγματοποιήσει διάφορες επενδύσεις σε ιταλικά brand κατά τη διάρκεια των ετών. Πριν από περίπου μια δεκαετία, απέκτησε την Loro Piana, που ειδικεύεται στο κασμίρ. Η LVMH κατέχει επίσης μερίδιο 10% στην Tod’s SpA, η οποία ιδιωτικοποιήθηκε νωρίτερα φέτος με την L Catterton, το ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο που υποστηρίζεται από τον Arnault.

Η Moncler διεξήγαγε διερευνητικές συνομιλίες για μια συμφωνία με την ιδιοκτήτρια της Gucci, την Kering SA, πριν από περίπου πέντε χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: