Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, κάλεσε μισθοφόρους της ομάδας Wagner να εκπαιδεύσουν τον στρατό της χώρας του.

«Δυστυχώς, αυτοί (οι μισθοφόροι Wagner) δεν είναι εδώ», είπε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, σε ομιλία του την Παρασκευή για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Λευκορωσίας.

«Αν οι εκπαιδευτές τους, έρθουν και μας μεταδώσουν εμπειρία μάχης, θα δεχθούμε αυτή την εμπειρία», πρόσθεσε.

Η πρόσκληση του Λουκασένκο έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου ο Λευκορώσος ηγέτης διαμεσολάβησε για τη λήξη της ένοπλης εξέγερσης από τον ηγέτη της Wagner Γεβγενι Πριγκόζιν εναντίον της Μόσχας.

Νωρίτερα, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τα ρωσικά πυρηνικά όπλα που αναπτύσσονται στη χώρα του δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιηθούν.

Λουκασένκο και Πούτιν έχουν παραδεχθεί ότι τακτικά πυρηνικά όπλα έχουν ήδη μεταφερθεί στη Λευκορωσία και ότι θα ακολουθήσουν περισσότερα τους επόμενους μήνες.

Σε ομιλία του ενόψει της εθνικής επετείου της Λευκορωσίας (3 Ιουλίου), ο Λουκασένκο υπεραμύνθηκε της απόφασης για τη μεταφορά πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία. Έχοντας κατ’ επανάληψη κατηγορήσει τη Δύση ότι προσπαθεί να καταστρέψει τη χώρα του, είπε ότι η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία είναι απαραίτητη για να αποτρέψει επίδοξους εισβολείς.

Διαβάστε περισσότερα