Το ταξιδιωτικό πνεύμα της Louis Vuitton αναδεικνύεται αυτό το καλοκαίρι μέσα από ένα πολλά υποσχόμενο restaurant concept στην καρδιά του Saint-Tropez και στο ξενοδοχείο White 1921. Αναδεικνύοντας το ζεστό και κομψό πνεύμα της Κυανής Ακτής, το πολυτελές brand καλωσορίζει το παγκόσμιο κοινό μέσα από ένα eclectic menu υπό την επιμέλεια του βραβευμένου με αστέρι Michelin chef, Arnaud Donckele και του διάσημου Γάλλου pastry chef, Maxime Frédéric. Στην κοινή γαστρονομική του κατεύθυνσή, το διακεκριμένο δίδυμο εξερευνά τις γεύσεις και τον γαλήνιο τρόπο ζωής που είναι συνώνυμα της περιοχής.

The rythm of a long summer

snapinstaapp-357371946-796621015346234-8844540572602277869-n-1080.jpg

Λευκό και γαλάζιο πρωταγωνιστούν στην κεντρική χρωματική παλέτα του luxurius εστιατορίου, συμβαδίζοντας αρμονικά με τη νέα καλοκαιρινή συλλογή του δημοφιλούς label με τίτλο “LV By The Pool”. Οι ήρεμες στιγμές του καλοκαιριού, απολαμβάνοντας τα δροσερά νερά της πισίνας, έχουν εμπνεύσει το φετινό concept της Louis Vuitton, θέτοντας σε πρώτο πλάνο τη slow living πλευρά της καθημερινότητας. Κομψές rattan καρέκλες και λευκοί καναπέδες κλέβουν τις εντυπώσεις από τα πρώτα λεπτά, συστήνοντας το κοινό με την κύρια αισθητική ταυτότητα του restaurant. Σε κάθε λευκή τραπεζαρία κυριαρχούν πορσελάνινα πιάτα ίδιου χρώματος, τα οποία ξεχωρίζουν για τα elegant logo του label, κρυστάλλινα διαφανή ποτήρια, αλλά και μια σειρά κυλινδρικών σουπλά σε boho chic ύφος και natural τόνους.

An ode to Mediterranean flavors

snapinstaapp-357451477-283551564151964-3382292810951686808-n-1080.jpg

Αντανακλώντας το κοινό όραμα του νορμανδικού δημιουργικού ζευγαριού, Arnaud Donckele και Maxime Frédéric, για την αυθεντική γαστρονομία, το menu αποτελεί μια πραγματική ωδή στις μεσογειακές γεύσεις. Η αγνή πρώτη ύλη και η φρεσκάδα λειτούργησαν ως κεντρικοί πυλώνες στο concept τους, προσκαλώντας τους επισκέπτες να χαρούν μαζί τους την αριστοτεχνική απλότητα κάθε πιάτου. Ένα premium γαστρονομικό ταξίδι που έχει τις ρίζες του στο τοπικό terroir υπόσχεται να κατακτήσει την καρδιά και του πιο απαιτητικού foodie. Κάθε συστατικό είναι προσεχτικά επιλεγμένο από τους δύο chefs, δίνοντας έμφαση στην εποχικότητα, την εντοπιότητα και την υψηλή ποιότητα.

Μερικές από τις signature επιλογές των starteres είναι το καρπάτσιο από άγριες γαρίδες με  ζεστή βάφλα, σορμπέ κρέμας και θαλασσινών κοραλλιών και το dish με λεπτές φέτες πολύχρωμων ντοματών, αγκινάρες, κολοκυθάκια, μαύρες ελιές και άγρια βότανα. Στις γευστικές επιλογές των κυρίως πιάτων, πρωταγωνιστούν τα ζυμαρικά “Zitone”, τα οποία είναι γεμιστά με ντομάτα Marmande και μαύρη τρούφα, με την κρέμα παρμεζάνας, τον βασιλικό και χορταστικό jus να καταφθάνουν για να απολαυστική αισθητηριακή τελετουργία. Στις dessert προτάσεις, τις εντυπώσεις κλέβει το dish με Grand Cru σοκολάτα σορμπέ βατόμουρο, και καυτή σάλτσα σοκολάτας. αλλά και η δροσερή και φρεσκομαγειρεμένη τάρτα Tropézienne, η οποία ξεχωρίζει για το παγωμένο άνθος πορτοκαλιού.

Από το αισθητηριακό παιχνίδι, δεν απουσιάζουν τα afternoon tea menus, στα οποία οι γλυκές νότες αναμειγνύονται με deluxe προτάσεις σοκολατένιων κυρίως επιδορπίων, με ιδιαίτερη εστίαση στις ποικιλίες του κακάο.

Διαβάστε περισσότερα