Η σειρά ταινιών φαντασίας «The Lord of the Rings» ήταν αναμφισβήτητα μια από τις πιο εμβληματικές παραγωγές του Χόλιγουντ. Πέρα από τα κέρδη και τις πρωτιές στο box office, η κινηματογραφική μεταφορά των βιβλίων του Τόλκιν δημιούργησε και μια στρατιά φανατικών που συλλέγει πιστά ό,τι έχει σχέση με το θρυλικό έπος της Μέσης Γης. Ένα από αυτά τα αντικείμενα έρχεται τώρα να κάνει ρεκόρ. Πρόκειται για μια συλλεκτική κάρτα επιτραπέζιου παιχνιδιού που σχετίζεται με το franchise και αναμένεται να πουληθεί για ποσό εντελώς δυσανάλογο του μεγέθους της.

Μια και μοναδική αποκλειστική κάρτα «One Ring» για το επιτραπέζιο παιχνίδι «Magic: The Gathering» εκτιμάται ότι θα προσελκύσει προσφορές άνω των 2 εκατ. ευρώ, ανέφερε σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal. Αν καταλήξει να πουληθεί τόσο ακριβά, θα γίνει η πιο ακριβή κάρτα «Magic» που πουλήθηκε ποτέ.

Η εξωφρενική τιμή οφείλεται στη σπανιότητα της κάρτας: έχει κατασκευαστεί μόνο μία και οι πιθανότητες να τη βρει κανείς στο νέο σετ καρτών της φίρμας ανέρχονται σε ποσοστό μικρότερο του 0,0003%, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα ανέφερε η Hasbro –κατασκευάστρια εταιρεία του παιχνιδιού- στη Wall Street Journal.

Ποιος, όμως, είναι διατεθειμένος να πληρώσει τόσα χρήματα για μια κάρτα; Ο Φρανσίσκο Ρούμπιο, ιδιοκτήτης του καταστήματος καρτών Gremio de Dragones στη Βαλένθια της Ισπανίας, προσφέρει 2 εκατ. ευρώ σε όποιον βρει την κάρτα, μαζί με ένα ταξίδι στη Βαλένθια αλλά και δείπνο με παέγια από ένα τοπικό εστιατόριο. «Αυτή θα είναι η πιο αποκλειστική κάρτα για το “Magic”», είπε ο Ρούμπιο στη Wall Street Journal. «Θα θέλαμε πολύ να την έχουμε και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να την αποκτήσουμε».