Η LondonMetric Property πούλησε έξι ακίνητα σε ξεχωριστές συναλλαγές για συνολικά £24,5 εκατ.

Τέσσερα μη βασικά περιουσιακά στοιχεία πουλήθηκαν από το χαρτοφυλάκιο CT Property Trust (CTPT) που αποκτήθηκε πρόσφατα για £15,3 εκατ, το οποίο περιλαμβάνει τρία περιφερειακά γραφεία και έναν εκθεσιακό χώρο αυτοκινήτων στο Newbury.

Η LondonMetric πούλησε επίσης γραφεία στο Worcester για £3,2 εκατ. Το ακίνητο αποκτήθηκε ως μέρος της εξαγοράς της A&J Mucklow το 2019 και εκμισθώθηκε για άλλα επτά χρόνια.

Επιπλέον, η εταιρεία πούλησε ένα περιουσιακό στοιχείο λιανικής στο Leicester για £6,0 εκατ, αντικατοπτρίζοντας μια αρική καθαρή απόδοση 5,3%. Το ακίνητο αποκτήθηκε το 2016 έναντι €4,6 εκατ. και εκμισθώνεται στην Aldi για άλλα 13 χρόνια.

Τα έξι περιουσιακά στοιχεία έχουν πωληθεί κατά 1% πάνω από τη λογιστική αξία και 10% πάνω από την αναδοχή.

Μετά από αυτές τις εκχωρήσεις, £154 εκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία έχουν πλέον πωληθεί αυτό το οικονομικό έτος.

Ο Andrew Jones, Διευθύνων Σύμβουλος της LondonMetric, σχολίασε: «Παρά το αυξημένο κόστος χρέους, βλέπουμε καλή ρευστότητα για μικρότερα μεγέθη παρτίδων σε όλους τους τομείς της επενδυτικής αγοράς. Από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της CTPT τον Αύγουστο, έχουμε πλέον πουλήσει επτά από τα 33 περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν που αντιπροσωπεύουν περίπου το 8% του χαρτοφυλακίου κατά αξία, σε τιμές που ξεπερνούν τις αξίες αναδοχής».

Διαβάστε ακόμη: