Μία διεθνής επιχείρηση των Αρχών με επικεφαλής το Ηνωμένο Βασίλειο, εξάρθρωσε τη διαβόητη συμμορία hackers Lockbit που είναι μία από τις μεγαλύτερες συμμορίες hackers στον πλανήτη με μερικά από τα μεγαλύτερα χτυπήματά τους να είναι στην Boeing, στη TSMC και σε χιλιάδες ακόμα εταιρίες και οργανισμούς.

Οι Αρχές συνέλλαβαν την φερόμενη ως ηγετική ομάδα της συμμορίας ενώ, ανέκτησαν τον έλεγχο του website τους και κατέβασαν τουλάχιστον 22 Tor sites που σχετίζονται με τη Lockbit.

«Μέσω της στενής συνεργασίας μας, χακάραμε τους hackers. Αναλάβαμε των έλεγχο των υποδομών τους, κατασχέσαμε τον πηγαίο κώδικα και αποκτήσαμε κλειδιά που θα βοηθήσουν τα θύματά τους να αποκρυπτογραφήσουν τα συστήματά τους. Από σήμερα, η Lockbit έχει κλειδωθεί απ’ έξω. Προκαλέσαμε ζημιά στην ικανότητα και κυρίως στην αξιοπιστία του γκρουπ που βασιζόταν στη μυστικότητα και στην ανωνυμία» δήλωσε ο Διευθυντής του National Crime Agency Graeme Biggar,

Μέσω της Επιχείρησης Cronos που περιλάμβανε 10 χώρες φερόμενα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν επίσης σε Πολωνία, Ουκρανία και ΗΠΑ, ενώ απαγγέλθηκαν και κατηγορίες σε δύο Ρώσους που φέρεται να ήταν μέλη. Με τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους, οι Αρχές θα δημιουργήσουν ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης για τα θύματα της συμμορίας όπου θα το διαθέσουν δωρεάν στο No More Ransom project.

Διαβάστε ακόμη: