Στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών μιλάει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός έχει συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, την οποία συντονίζει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας. Πρόκειται για ανοικτή εκδήλωση η οποία διεξάγεται υπό την παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία κλείνει για τη χώρα μας έναν δωδεκαετή κύκλο πόνου.

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλησεις που θα αντιμετωπίσουμε. Ένας 12ετης κύκλος περιπέτειας για την Ελλάδα κλείνει», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Την εποχή μας αλλάζουν πάρα πολλά, το βιώνουμε όλοι καθημερινά. Μέσα από την πανδημία γεννήθηκαν σημαντικές ευκαιρίες για την Ευρώπη και τη χώρα μας. Χωρίς την πανδημια δεν θα είχε συμφωνήσει η Ευρωπη σε ένα οργανο κοινού δανεισμού που μας ωφέλησε, κι αυτή ήταν μια τομή από την πανδημία, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα έχει συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «ο πόλεμος πριν έναν χρόνο φαινόταν αδιανόητος. Περα απο την τραγικότητα της καταστροφής μιας χώρας από τη βάρβαρη επίθεση, τεράστιες επιπτώσεις υπάρχουν και στην αγορά ενέργειας και το φάσμα επισιτιστικής κρίσης. Είμαστε πια σε περιβαλλον πληθωρισμου, όμοιο του δεν έχουμε ξαναζήσει εδώ και 40 χρόνια.

Θα βιώσουμε ένα περιβάλλον απότομα αυξημένων επιτοκίων για να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός, αυτό θα μας επηρεάσει όλους, επεσήμανε και πρόσθεσε πως παρά το ότι έχουμε το μεγαλύτερο χρέος, είμαστε σε καλύτερο σημείο από άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης χάρη στα μέτρα που λήφθησαν τα προηγουμενα χρόνια, αλλά κι επειδή το «Brand» Ελλάδα έχει αλλάξει προς το καλύτερο, κάτι που έχει αντανάκλαση και στην επιχειρηματικότητα».