Μία έκρηξη προκάλεσε ζημιές σήμερα (13/01) σε αγωγό φυσικού αερίου της Amber Grid, που συνδέει τη χώρα με τη Λετονία, χωρίς να προκληθούν θύματα, ανακοίνωσε η εταιρεία μεταφοράς φυσικού αερίου της Λιθουανίας.

Βίντεο που δημοσίευσε ο λιθουανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός LRT, καθώς και εικόνες που δημοσίευσε ο Δήμαρχος της περιοχής, Γκιντάουτας Γκεγκουζίνσκας, έδειχναν φωτιά να μαίνεται στο σημείο της έκρηξης στην κομητεία Πανεβεζίς, στη βόρεια Λιθουανία.

Pasvalio rajone prie Valakėlių sprogo aukšto slėgio dujotiekis. Tai greta kelio Pasvalys – Šiauliai. Dirba specialiosios tarnybos.

Δημοσιεύτηκε από Gintautas Geguzinskas στις Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023

 

Φλόγες υψώνονταν περίπου 50 μέτρα στον ουρανό και ήταν ορατές σε απόσταση τουλάχιστον 17 χιλιομέτρων, ανέφερε το LRT. Η φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. «Ερευνούμε την αιτία της έκρηξης», ανέφερε εκπρόσωπος της Amber Grid.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, δε διαβλέπει κακόβουλες αιτίες για την έκρηξη, ωστόσο, οι έρευνες θα καλύψουν όλα τα πιθανά σενάρια. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή θάνατοι, προσέθεσε το BNS.

Διαβάστε ακόμη: