Την πρόθεση να προσθέσει το επίθετο της μητέρας του, Κάρμεν Λαρμπάλεστιερ, στο υπάρχον εξέφρασε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Αγγλος πιλότος της F1 επιβεβαίωσε τη φήμη που τον θέλει να… συμπληρώνει το επίθετο του ως ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης στην αγαπημένη του μητέρα.

“Είμαι περήφανος για το όνομα της οικογένειας μου: Χάμιλτον”, δήλωσε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ντουμπάι έξι ημέρες πριν από την εναρκτήρια σεζόν στο Μπαχρέιν. Για την επεισοδιακή περσινή ιστορία μπορείτε να ανατρέξετε εδώ. 

Οι γονείς του Χάμιλτον χώρισαν όταν ο ίδιος ήταν νήπιο: “Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο όταν οι γυναίκες παντρεύονται χάνουν το επίθετο τους”, αμφισβητώντας τη συγκεκριμένη παράδοση.

F1: Θρίαμβος του Λιούις Χάμιλτον στην Πορτογαλία

 

Μόδα στην Αγγλία…

Στο συγκεκριμένο σημείο να επισημάνουμε πως αρκετοί συμπατριώτες του Χάμιλτον, και δη επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, έχουν δύο επίθετα. Οπως, μεταξύ άλλων, οι Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ, Τζέιμς Γουόρντ Πράους, Ρούμπεν Λόφτους Τσικ κ.α..

… και λόγος

Οι συγκεκριμένοι γεννήθηκαν τις δεκαετίες του ’90 και του ’00 όπου όλο και περισσότεροι γονείς επέλεγαν να δίνουν στα παιδιά τους και τα δύο επίθετα. Για παράδειγμα, ο Ρούμπεν Λόφτους Τσικ είναι υιός του Τρέβορ Λόφτους και της Τζούλιετ Τσικ και ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ υιός του Μάικλ Άρνολντ και της Ντάιαν Αλεξάντερ.