Ο Λιούις Χάμιλτον ζήτησε να δημοσιευτεί το πόρισμα της FIA, σχετικά με τα όσα έγιναν στους τελευταίους γύρους του GP Άμπου Ντάμπι και έκριναν τον τίτλο. Όπως είναι γνωστός το πρωτάθλημα της Formula 1 το 2021 ολοκληρώθηκε με έναν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο τρόπο.

Οι αποφάσεις του τέως Διευθυντή Αγώνα, Μάικλ Μάσι, στους τελευταίους γύρους του GP Άμπου Ντάμπι, προκάλεσαν τεράστιες αντιδράσεις, με τη Mercedes να αμφισβητεί την εγκυρότητα του αποτελέσματος που έχρισε τον Μαξ Φερστάπεν παγκόσμιο πρωταθλητή. Η FIA ξεκίνησε έρευνα σχετικά τις αποφάσεις που πάρθηκαν στους τελευταίους 5 γύρους του πρωταθλήματος και παρουσίασε τα αποτελέσματά της στις ομάδες πριν από λίγες ημέρες.

Ο Λούις Χάμιλτον, όμως, δηλώνει πως δεν έχει δει το πόρισμα της FIA, και θέλει αυτό να δημοσιευτεί, ώστε να αποσαφηνιστεί πλήρως το τι ακριβώς έγινε στο Άμπου Ντάμπι.

«Μπορώ να πω πως δεν έχω δει την έρευνα αυτή. Δεν γνώριζα πως έχει βγει το πόρισμα και ανυπομονώ να δω τα αποτελέσματά του. Ελπίζω όλοι να μπορέσουν να τα δουν ώστε όλος ο κόσμος να κατανοήσει τα πάντα. Συνολικά, όπως σε όλες τις καταστάσεις, πρέπει να κατανοήσουμε την κατάσταση που βρεθήκαμε, ώστε να προχωρήσουμε μπροστά με θετικό τρόπο», είπε ο Χάμιλτον στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας Mercedes-AMG W13.

Οι αλλαγές που έγιναν

Λίγες ημέρες μετά τη συνεδρίαση της Κομισιόν της Formula 1 η FIA ανακοίνωσε μία σειρά από αλλαγές στη Διεύθυνση Αγώνων της Formula 1. O νέος της πρόεδρός της, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, γνωστοποίησε το γεγονός πως ο Μάικλ Μάσι δεν θα είναι πλέον ο Διευθυντής Αγώνων στο σπορ. Το ρόλο του θα αναλάβουν οι Νιλς Βίτιχ και Εντουάρντο Φρέιτας και θα έχουν ως ανώτερο σύμβουλο τον Χέρμπι Μπλας.

Επιπλέον θα δημιουργηθεί μια νέα, εικονική Aίθουσα Eλέγχου Aγώνων, που έχει παρομοιαστεί με το VAR του ποδοσφαίρου. Η αίθουσα αυτή θα βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο από το Race Control και θα βοηθά τον Διευθυντή Αγώνα στη λήψη αποφάσεων.

O Χάμιλτον μαζί με τον νέο teammate του, Τζορτζ Ράσελ, θα οδηγήσουν τη νέα W13 στο πρώτο τεστ χειμερινών δοκιμών της Formula 1 στις 23-25 Φεβρουαρίου. Οι διάρκειας τριών ημερών δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στην πίστα της Βαρκελώνης στην Ισπανία.