Με όλη τη… μεγαλοπρέπεια που αρμόζει σε μια τέτοια περίσταση πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του Λιονέλ Μέσι από την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ ντε Πρενς».

Ο Αργεντινός άσος συμφώνησε σε όλα με τον γαλλικό σύλλογο και έφτασε χθες στο Παρίσι, όπου εκατοντάδες φίλοι της ομάδας του περίμεναν στο αεροδρόμιο «Μπουρζέ», για να τον αποθεώσουν.

Ο  μέχρι πρότινος παίκτης της Μπαρτσελόνα υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, πριν βάλει την υπογραφή του στο -κατά τις πληροφορίες διετές- συμβόλαιο, στο οποίο συμφώνησε με την Παρί Σεν Ζερμέν, με ετήσιες απολαβές 35 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, λίγο μετά τις 12 ώρα Ελλάδας, ο Λιονέλ Μέσι, πήρε θέση απέναντι στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για να μιλήσει σχετικά με την απόφαση του να μεταγραφεί στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Αργεντινός σούπερ σταρ αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα μετά από δύο δεκαετίες προσφοράς και συνεργασίας, με μία ομάδα στην οποία έδωσε και με την οποία κατέκτησε τα πάντα.

Ο «ψύλος» έφθασε στην αίθουσα, συνοδευόμενος από τα παιδιά του, την σύζυγο του και τον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί. Δεκάδες φωτογράφοι και εικονολήπτες, «απαθανάτισαν» αυτήν την ιστορική στιγμή για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Πρώτος, πήρε τον λόγο ο Καταριανός επιχειρηματίας

«Όταν ήλθαμε εδώ πριν από δέκα χρόνια, ο κόσμος αναρωτιόταν τι θα κάναμε. Είχαμε πολύ υψηλές φιλοδοξίες. Και είμαστε πολύ υπερήφανοι για το πού βρισκόμαστε σήμερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Λίο, τον πατέρα του και την γυναίκα του, που το έκαναν αυτό δυνατό.

Δεν ξεχνάω ούτε τον Λεονάρντο, που έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο, αλλά και όλους τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ. Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή. Όλα αρχίζουν τώρα, εντός και εκτός γηπέδου.

Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ υπερήφανος που παρουσιάζω τον Λέο Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Είναι μια απίστευτη, μία ιστορική ημέρα. Για τον σύλλογο και για τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Μια φανταστική στιγμή. Όλοι τον γνωρίζουν.

Είναι ο μόνος παίκτης που έχει πάρει έξι φορές την «Χρυσή Μπάλα». Κάνει το ποδόσφαιρο μαγικό, υπέροχο. Και είναι νικητής. Είναι μια συναρπαστική περίοδος για τους φιλάθλους μας σε όλον τον κόσμο. Είμαι σίγουρος, ότι ο Λέο θα μας φέρει πολλά τρόπαια, αν και έχει ήδη κερδίσει πολλά.

Τώρα έχουμε μια μεγάλη ομάδα, με έναν σπουδαίο προπονητή και το επιτελείο του. Τώρα καλωσορίζω τον Λέο σε αυτήν την οικογένεια της Παρί Σεν Ζερμέν».

Αμέσως μετά, άρχισε η τοποθέτηση του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της σύγχρονης εποχής

Είμαι πολύ χαρούμενος. Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολη ήταν η αποχώρησή μου από την Μπαρτσελόνα. Είναι δύσκολο να φαντασθώ μια αλλαγή μετά από τόσο καιρό. Αλλά, μόλις έφθασα εδώ κι έχω πολύ ενθουσιασμό. Απολαμβάνω την άφιξή μου με την οικογένειά μου.

Τώρα, θέλω πολύ να προπονηθώ, να συναντήσω το προσωπικό και τους συμπαίκτες μου. Όλα όσα μου συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα, ήταν δύσκολα, συγκινητικά, ξαφνικά, αλλά, ταυτόχρονα, πολύ γρήγορα. Υπάρχει πολύς ενθουσιασμός. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.

Πρέπει να αφομοιώσω όλα αυτά τα συναισθήματα μέσα σε μια εβδομάδα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Δεν ξέρω, για να είμαι ειλικρινής, πότε μπορώ να αρχίσω δουλειά. Μόλις γύρισα από τις διακοπές. Θα χρειασθώ κάποια προετοιμασία.

Ελπίζω ότι θα είναι το συντομότερο δυνατό γιατί θέλω πολύ να παίξω. Αλλά δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα δούμε. Ευχαριστώ τους Παριζιάνους. Ήταν μία τρέλα. Αν μου έλειπε κάτι για να είμαι ευτυχισμένος, αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Ελπίζω να περάσουμε καλά μαζί και να πετύχουμε τους στόχους του συλλόγου. Είναι υπέροχα εδώ. Υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες σε όλες τις θέσεις. Θα παίξω με τους καλύτερους και αυτό είναι όμορφο. Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.

Έχω ακόμα φιλοδοξίες, όπως και ο σύλλογος. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα πάντα. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να συνεχίσω να βελτιώνομαι, να εξελίσσομαι και να κερδίζω τίτλους. Οι μικρές λεπτομέρειες θα κάνουν την διαφορά.

Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το Champions League. Η ομάδα το ξέρει επίσης, καθώς βρέθηκε πολύ κοντά στην κατάκτηση του. Είναι πάντα δύσκολο. Θα χρειασθεί μια ενωμένη, ισχυρή ομάδα. Και λίγη τύχη επίσης, γιατί αυτός είναι ένας καθοριστικός παράγοντας.

Δεν είναι πάντα ο καλύτερος που κερδίζει. Το Champions League, είναι μία ειδική διοργάνωση, και αυτό την κάνει τόσο όμορφη και σημαντική.

Έρχομαι σε μια επιτυχημένη ομάδα. Μπορώ να βοηθήσω, προσπαθώντας να δώσω το μέγιστο. Υπάρχει στόχος και τον λέω: Το όνειρό μου είναι να καταφέρω να σηκώσω για άλλη μια φορά το τρόπαιο του Champions League».

Μπαρτσελόνα: Η απώλεια του Μέσι κοστίζει 137.000.000 ευρώ σε brand value