Ο Λιονέλ Μέσι κατακτά όλες τις κορυφές! Ο 35χρονος Αργεντινός «μάγος της μπάλας» πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή του  ακόμα ένα βραβείο: αυτό του κορυφαίου ποδοσφαιριστή για το 2022.

Ο λόγος, προφανής, αφού πήρε από το χέρι την εθνική ομάδα της Αργεντινής και την οδήγησε στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το Μουντιάλ που διεξήχθη στο Κατάρ τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

https://youtu.be/Zb-kkm_t6fo

Tο τρίτο τρόπαιο στην ιστορία της Αργεντινής και πρώτο μετά το 1986, με τον Μέσι να σκοράρει στο Παγκόσμιο Κύπελλο επτά τέρματα και να μοιράζει τρεις ασίστ, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την αλμπισελέστε.

Οι απίθανες εμφανίσεις του στο Μουντιάλ και οι ηγετικές ικανότητες που επέδειξε, κατακτώντας το μοναδικό τρόπαιο που του έλειπε από τη συλλογή, τον έχουν φέρει κατά πολλούς στην ίδια… ευθεία με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ άλλοι θεωρούν πως τον έχει ξεπεράσει και επισήμως!

Πρόκειται για το 77ο ατομικό βραβείο που παίρνει στην καριέρα του ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι ξανά εδώ, μαζί με τον Μπενζεμά και τον Κιλιάν. Είναι χαρά μου που επιστρέφω σε αυτό το γκαλά και κερδίζω αυτό το βραβείο. Σήμερα συλλέγουμε αυτά τα βραβεία για λογαριασμό όλων των Αργεντινών. Είναι μια αναγνώριση για όλη την ομάδα για αυτό που κάναμε. Αυτό το 2022 ήταν τρελό. Κατάφερα να πετύχω το όνειρό μου μετά από τόση προσπάθεια. Είναι το πιο όμορφο πράγμα που συνέβη στην καριέρα μου».

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, με τον Μέσι να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 52 βαθμούς, τον Εμπαπέ να έρχεται δεύτερος με 44 και ο Μπενζεμά τρίτος με 34.

Μέσι

Διαβάστε περισσότερα