Ο CEO της OpenAI, Sam Altman, δήλωσε σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο ABC News ότι «φοβάται λίγο» την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και το πώς θα μπορούσε να επηρεάσει το εργατικό δυναμικό, τις εκλογές και τη διάδοση της παραπληροφόρησης.

Η OpenAI ανέπτυξε το ρομπότ ChatGPT, το οποίο δημιουργεί ανθρώπινες απαντήσεις σε ερωτήσεις και πυροδότησε μια νέα AI-τρέλα.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι διασκεδάζουν πραγματικά με το [ChatGPT]», είπε ο Altman στη συνέντευξη.

Αλλά ο ενθουσιασμός του για τις μεταμορφωτικές δυνατότητες του AI. Η τεχνολογία, η οποία είπε ο Άλτμαν θα αντανακλά τελικά «τη συλλογική δύναμη, τη δημιουργικότητα και τη θέληση της ανθρωπότητας», εξισορροπήθηκε από τις επανειλημμένες ανησυχίες του Άλτμαν για «αυταρχικά καθεστώτα» που αναπτύσσουν ανταγωνιστικά A.I. τεχνολογία.

«Ανησυχούμε πολύ για πολλά σχετικά με αυταρχικές κυβερνήσεις που το αναπτύσσουν αυτό», είπε ο Άλτμαν. Οι υπερπόντιες κυβερνήσεις έχουν ήδη αρχίσει να φέρνουν ανταγωνιστικά AI τεχνολογία στην αγορά.

Η Κινεζική εταιρεία τεχνολογίας Baidu, για παράδειγμα, πρόσφατα λανσάρισε σε μια εκδήλωση για τον ανταγωνιστή της στο ChatGPT, μια τεχνητή νοημοσύνη συνομιλίας ονομάζεται Ernie bot.

Χρόνια πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι όποιος γίνει ηγέτης στην AI. Η τεχνολογία «θα είναι ο κυρίαρχος του κόσμου». Ο Άλτμαν χαρακτήρισε τα σχόλια «ανατριχιαστικά».

Αμφότερες οι Google και Microsoft ενίσχυσαν επιθετικά την ανάπτυξη των AI εργαλείων τους. Η Microsoft επέλεξε να συνεργαστεί με το OpenAI του Altman για να ενσωματώσει την τεχνολογία GPT στην αναζήτηση Bing.

Η μητρική της Google Alphabet αποκάλυψε ένα εσωτερικά αναπτυγμένο chatbot που ονομάζεται Bard AI με ανάμεικτα σχόλια από υπαλλήλους της και οδηγούς δοκιμών.

Τα επιδραστηκά εργαλεία του ChatGPT και του AI δεν έχουν ακόμη αντηχήσει στην αμερικανική εκλογική διαδικασία, αλλά ο Altman ισχυρίστηκε ότι οι εκλογές του 2024 ήταν το επίκεντρο της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα