Η Lexus τον περασμένο Ιανουάριο παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκίνητου του Τόκιο μια νέα «καυτή» έκδοση του LBX. O λόγος για το LBX Morizo RR, το οποίο όμως μας είχε συστηθεί σε πρωτότυπη μορφή. Η ιαπωνική εταιρεία λοιπόν αποφάσισε να ανάψει το πράσινο φως για την παραγωγή του LBX Morizo RR. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία, ενώ το λανσάρισμά του αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου.

Υπενθυμίζουμε ότι το LBX Morizo RR αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Toyota, Άκιο Τογιόντα, ο οποίος είναι γνωστός για το πάθος του προς το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μάλιστα όταν αγωνίζεται χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο “Morizo”.

Εμφανισιακά το νέο LBX Morizo RR ξεχωρίζει με τους θόλους των τροχών που έχουν πάρει το χρώμα του αμαξώματος, με το μαύρο πίσω διαχύτη και τις διπλές εξατμίσεις, τις πινελιές χρωμίου στη μάσκα, τις ζάντες των 19 ιντσών και τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα.

Στο εσωτερικό συναντάμε αλκαντάρα επενδύσεις, κόκκινες ραφές, αλουμινένια πεντάλ και σπορ καθίσματα. Οι διαστάσεις του νέου LBX Morizo RR σε μήκος, πλάτος, ύψος και μεταξόνιο είναι 4.190 χλστ., 1.840 χλστ., 1.535 χλστ. και 2.580 χλστ. αντίστοιχα.

Ο τρικύλινδρος turbo κινητήρας των 1.6 λίτρων, απόδοσης 304 ίππων (6.500 σ.α.λ.) και 400 Nm ροπής (3.250-4.600 σ.α.λ.), που τροφοδοτεί το νέο LBX Morizo RR προέρχεται από το κορυφαία GR Yaris.

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος και ενός νέου αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων (Direct Shift 8AT) ή μηχανικού έξυπνου χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων (iMT). Με το αυτόματο κιβώτιο το LBX Morizo RR ζυγίζει 1.470 κιλά και με το μηχανικό κιβώτιο 1.440 κιλά, ενώ ο πίνακας των επιδόσεων αναγράφει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα εντός 5,2 δευτ.

Στην αγορά της Ιαπωνίας η Lexus θα προσφέρει 100 συλλεκτικά LBX Morizo RR “Bespoke Build”, τα οποία θα διατεθούν στους υποψήφιους αγοραστές μέσω κλήρωσης. Οι αιτήσεις για την κλήρωση μπορούν να υποβληθούν στις αντιπροσωπείες της Lexus από την Πέμπτη 18 Ιουλίου έως την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Οι τυχεροί ιδιοκτήτες των LBX Morizo RR “Bespoke Build” θα μπορούν να εξατομικεύσουν τα αυτοκίνητά τους μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιλογών, όπως τα χρώματα για το εσωτερικό, τις ζώνες ασφαλείας, τις ραφές τα υλικά των καθισμάτων, μέχρι τις αποκλειστικές κίτρινες δαγκάνες των φρένων.

Διαβάστε ακόμη: