Αν έπρεπε να αποδώσουμε ένα αρχιτεκτονικό στυλ σε κάθε εποχή, τότε ο χειμώνας θα συμβολιζόταν αναμφίβολα από τα σαλέ. Είναι εκείνα τα πανέρμοφα σπίτια, που είναι χτισμένα στις χιονισμένες πλαγιές των βουνών και αποτελούν τα ιδανικά καταφύγια για όποιον αναζητά μια απόδραση από τη φασαρία και την καθημερινότητα. Προσφέρουν χαλάρωση, ζεστασιά και ασυναγώνιστη θέα. Τέτοια ακριβώς είναι και η περίπτωση του l’Étoile du Nord, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις πλαγιές του Βαλ ντ’Ιζέρ στις γαλλικές Άλπεις.

Αυτό το τεράστιο κτίριο συνολικής έκτασης 710 τετραγωνικών μέτρων, που ανήκει στον όμιλο ενοικίασης πολυτελών βίλων Le Collectionist, κέρδισε πρόσφατα το διάσημο βραβείο World’s Best New Ski Chalet 2023, καθιστώντας το ως το πιο όμορφο σαλέ στον κόσμο για έκτη συνεχή χρονιά. Το συγκεκριμένο σαλέ διακρίνεται για το μείγμα σύγχρονου και παραδοσιακού στυλ, που σχεδιάστηκε από τον Manuel Nogueira, ιδρυτικό διευθυντή της AndArchitects.

Από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που μπορεί να αντικρίσει κάποιος σε αυτό το πολυτελές σαλέ είναι το μαρμάρινο μπάνιο του με την τεράστια μπανιέρα, αλλά και τα φανταστικά υπνοδωμάτια με τη θέα που κόβει την ανάσα. Στο υπόγειο, από την άλλη, υπάρχει ένα πλήρως οργανωμένο σπα, με σάουνα, χαμάμ και δωμάτιο μασάζ, έτσι ώστε να χαλαρώσετε στο έπακρο.

Το αποκορύφωμα του χώρου; Η εσωτερική πισίνα του, διαστάσεων 6 επί 2,7 μέτρων. Το μόνο που τη χωρίζει από το εξωτερικό περιβάλλον είναι ένας τεράστιος γυάλινος τοίχος, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε το χιονισμένο τοπίο, καθώς κάνετε βουτιά στα θερμαινόμενα νερά της. Μετά από αυτό, μπορείτε να πάτε στον κινηματογράφο, που βρίσκεται επίσης στο υπόγειο του σαλέ και να απολαύσετε την αγαπημένη σας ταινία.

Με πλήθος υπηρεσιών που θα ζήλευε κάθε πεντάστερο ξενοδοχείο, το σαλέ l’Étoile du Nord προσφέρει στους 12 επισκέπτες του μια μοναδική εμπειρία σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία των γαλλικών Άλπεων. Όσο για την τιμή του για όποιον θέλει να το νοικιάσει; Κοστίζει 118.240 ευρώ την εβδομάδα σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Le Collectionist.

Διαβάστε ακόμη: