Η προσωπική ζωή του Βλαντιμίρ Πούτιν μοιάζει να αρχίζει και να τελειώνει στον πρώτο του γάμο. Φωτογραφίες, διηγήσεις, μαρτυρίες συνοδεύουν τη διαδρομή του με τη Λιουντμίλα Πούτινα από τη φτώχεια του Λένινγκραντ στο Κρεμλίνο. Αφότου, όμως, η επί τρεις δεκαετίες σύζυγός του απομακρύνθηκε από το προσκήνιο, σκότος κάλυψε την προσωπική ζωή του Ρώσου προέδρου. Μία από τις πιο σκηνοθετημένες και βεβιασμένες ανακοινώσεις διαζυγίου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες έξω από το αμφιθέατρο του Κρεμλίνου, μετά από μια παράσταση μπαλέτου, έδωσε στον Πούτιν την ευκαιρία για επανεκκίνηση.

vlad5

Ο πρώτος γάμος του είχε τελεστεί σε μια περίοδο που το στέλεχος της KGB δεν μπορούσε να φανταστεί τη μετεωρική του άνοδο. Εξ ου και στεκόταν με αμηχανία μπροστά στον φακό ενώ αγκάλιαζε τις μικρές κόρες του κατά τη διάρκεια των οικογενειακών του διακοπών. Οσο πέρναγαν τα χρόνια έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τις προστατεύσει από τα αδιάκριτα βλέμματα και τους πολιτικούς αντιπάλους του. Η ύπαρξή τους, όμως, δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί, με τον ίδιο να παραδέχεται λέγοντας «έχω δύο κόρες, αλλά δεν επιθυμώ να μιλάω γι’ αυτές δημοσίως».

Εχοντας πάρει το μάθημά του, δεν δημοσιοποίησε ποτέ το νέο κεφάλαιο της προσωπικής του ζωής. Ψίθυροι για τις εκάστοτε συντρόφους του και την απόκτηση και άλλων παιδιών έδιναν και έπαιρναν, αλλά τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Ακόμα και στα ρωσικά μίντια, η σύντροφος του Πούτιν και οι απόγονοί του ήταν θέμα ταμπού, από το οποίο όλοι τηρούσαν ασφαλείς αποστάσεις.

f4

Με τα χρόνια οι Ρώσοι δημοσιογράφοι είδαν την καριέρα τους να απειλείται και σε ορισμένες περιπτώσεις να καταστρέφεται όταν επιχείρησαν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για την ερωτική ζωή του. Γι’ αυτό και αναμασούσαν λεπτομέρειες από την πολύχρονη συμβίωσή του με την πρώτη του σύζυγο, η οποία του έχει αποδώσει τον χαρακτηρισμό «βαμπίρ», με τον ίδιο να έχει ανταπαντήσει πως «όποιος την αντέξει για παραπάνω από τρεις εβδομάδες δικαιούται μετάλλιο». Ο μυστικοπαθής Πούτιν δεν έμοιαζε να ενοχλείται ιδιαίτερα ακόμα και για ντροπιαστικά γεγονότα, όπως τον εθισμό της μητέρας των δύο παιδιών του στην αστρολογία.

Η άγνωστη κόρη

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ο πόλεμος πυροδότησαν, όμως, μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή του Ρώσου προέδρου τώρα. Ο παράνομος δεσμός του με τη Σβετλάνα Κριβονόγκιτς και η εκτός γάμου ενήλικη κόρη του επιβεβαίωσαν ότι δεν έχει μονάχα δύο κόρες, αλλά τρεις. Είναι, όμως, τρία τα παιδιά του ή περισσότερα; Πληροφορίες θέλουν τον Πούτιν να έχει αποκτήσει τέσσερα ακόμα μικρά παιδιά με την Αλίνα Καμπάεβα, η οποία αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι για τον ήδη ταλαιπωρημένο γάμο του.

Η άλλοτε πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής παραμένει η επίσημη σύντροφός του μέχρι και σήμερα. Η Καμπάεβα γεννήθηκε στις 12 Μαΐου του 1983 στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν και στην ηλικία των 12 ετών μετακόμισε στη Μόσχα. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και πριν από τον φημολογούμενο δεσμό της με τον Πούτιν. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της στην ενόργανη κέρδισε δύο ολυμπιακά μετάλλια, 14 παγκόσμια και 25 ευρωπαϊκά. Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν η Καμπάεβα αποσύρθηκε από τη ρυθμική γυμναστική και στράφηκε στην πολιτική.

 

Ελβετία: Μαζεύουν υπογραφές για να διώξουν την Αλίνα Καμπάεβα από τη χώρα

Έκκληση για την απέλαση της φερόμενης ως «ερωμένης» του Πούτιν, Αλίνα Καμπάεβα, από την Ελβετία, όπου έχει φυγαδευτεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, απευθύνουν ακτιβιστές.

Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει μια συλλογή υπογραφών στην ιστοσελίδα change.org, όπου έχουν υπογράψει πάνω από 35.000 άτομα, αναφέρει σε ανάρτησή του η ουκρανική ιστοσελίδα Nexta.

«Αγαπητή Ελβετική Συνομοσπονδία, γιατί επιτρέπετε σε μέλη του καθεστώτος Πούτιν να παραμείνουν στη χώρα; Συνδέστε την Αλίνα «Εύα Μπράουν» Καμπάεβα, με τον «Φύρερ» Βλαντιμίρ Πούτιν» αναφέρεται στην έκκληση, την οποία έχουν υπογράψει πολίτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Σε ασφαλές σαλέ στην Ελβετία η Καμπάεβα

Οι συντάκτες της αναφοράς τονίζουν ότι η «επίσημη ερωμένη» του δικτάτορα και εγκληματία πολέμου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εξαπέλυσε έναν καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία, η επαγγελματίας πρώην αθλήτρια Αλίνα Καμπάεβα, λέγεται ότι βρίσκεται με τα παιδιά της στην Ελβετία, όπου κρύβεται από τις επιπτώσεις των κυρώσεων.

Μια πηγή ανέφερε στο Page Six, πως η Αλίνα Καμπάεβα και τα παιδιά που έχει αποκτήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κρύβεται σε ιδιωτικό και ασφαλές σαλέ κάπου στην Ελβετία.