Ο 10άχρονος συνελήφθη στη Λέσβο, ενώ παραδέχθηκε πως έβαλε φωτιά σε δύο δασύλλια στην περιοχή της Αγίας Κυριακής, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Ακόμη πιο σοκαριστική, ωστόσο, είναι η απάντηση που έδωσε ο 10άχρονος, σε ερώτηση των αστυνομικών, για ποιον λόγο άρχιζε εστίες πυρκαγιάς. «Γιατί μού αρέσει να βλέπω τους πυροσβέστες να τις σβήνουν», αποκρίθηκε το παιδάκι.

Ο εισαγγελέας Ανηλίκων έχει αναλάβει την υπόθεση, ενώ, έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του μικρού παιδιού.

Στις 27/07, το πύρινο μέτωπο στη Λέσβο τέθηκε σε ύφεση, με τους πυροσβέστες να δίδουν συνεχή «μάχη» με τις αναζωπυρώσεις.

Σε ό,τι αφορά τα εναέρια μέσα, στη Λέσβο επιχείρησαν ένα Μi8, ένα PZL, ενώ, έφθασαν στο νησί δύο CL415 και επίσης, τρία Air Tractors, τα όποια είχαν απογειωθεί από τον Βόλο.

Συνολικά, επιχείρησαν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο από αέρος, ενώ από ξηράς, 85 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 5 πεζοπόρα τμήματα.

Μέσα στην ημέρα, γνωστοποιήθηκε ότι δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, με τους κατοίκους των κοινοτήτων Βρίσας και Σταυρού να επιστρέφουν στα σπίτια τους, με απόφαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ύστερα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα δύο χωριά εκκενώθηκαν, αφού η μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος της περιοχής πλησίαζε επικίνδυνα τους οικισμούς.