Μετά το… Βατερλώ της Ακροδεξιάς στις χθεσινές εκλογές στη Γαλλία, η Μαρίν Λεπέν εντάσσεται στην πολιτική ομάδα του Βίκτορ Όρμπαν, «Πατριώτες για την Ευρώπη», σε ότι αφορά το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Άρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το ευρωσκεπτικιστικό μπλοκ με επικεφαλής τον Ούγγρο πρωθυπουργό, καταλαμβάνει πλέον την τρίτη θέση στο Ευρωκοινοβούλιο με 80 ευρωβουλευτές, ενώ πρώτο είναι το Ευρωπαικό Λαϊκό Κόμμα και δεύτεροι οι Σοσιαλιστές.

Λεπέν: Ενισχύει τους Πατριώτες για την Ευρώπη 

Μάλιστα, σκιαγραφώντας το προφίλ των ευρωβουλευτών των Πατριωτών, η πλειοψηφία τους προέρχεται από το στρατόπεδο της ακροδεξιάς Λεπέν με τον αριθμό τους να φθάνει τους 30.

Ακολουθεί το κόμμα του Όρμπαν, το FIDESZ με 11, η ιταλική LEGA με 8, το κόμμα ΑΝΟ της Τσεχίας με 7, το αυστριακό FPÖ με 6, όπως επίσης 6 το PVV από το Λουξεμβούργο αλλά και το ισπανικό VOX με 6, το βελγικό Vlaams Belang με 3 ευρωβουλευτές, το πορτογαλικό Chega με 2 και από τη Δανία το Dansk Folkeparti με έναν.

Η… περιοδεία Όρμπαν

Παράλληλα, ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος συνεχίζει την… «επιχείρηση ειρήνης» αφού μετέβη στην Κίνα, κατευθύνεται πλέον προς την Ουάσιγκτον για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με πληροφορίες να αναφέρουν ότι στις ΗΠΑ πιθανόν θα έχει συνάντηση με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε ακόμη: