Ο Χάρης Δούκας επιμένει ότι ο στόχος του είναι να κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο δεν φέρεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει τον Δήμο Αθηναίων.

«Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει συνιστώσα αν παραμείνει μικρό κόμμα. Θα μπορέσουμε να το μεγαλώσουμε όμως. Αν εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στόχος μου είναι να κερδίσουμε τις επόμενες εθνικές εκλογές. Στόχος μου είναι από τρίτο κόμμα που είναι τώρα, να κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές και να κυβερνήσουμε. Δεν είναι στόχος μου να κερδίσουμε τον κ. Κασσελάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά με συνέντευξή του στο Mega.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ρωτήθηκε για το αν σκοπεύει να συνεργαστεί με τον κ. Κασσελάκη και απάντησε ότι «θα συνεργαστούμε και με τον κ. Μητσοτάκη αν χρειαστεί για να λύσουμε τα προβλήματα των πολιτών».

Για να προσθέσει: «Η συνεργασία είναι βασικό θεμέλιο στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε ανάπτυξη. Σε καμία περίπτωση όμως συζητήσεις κορυφής, αλλά συζητήσεις βάσης. Λίγο κόσμο ενδιαφέρει τι θα συζητήσω εγώ με τον κ. Κασσελάκη. Συζητήσεις βάσης στις γειτονιές χρειάζονται και επιδιώκουμε. Θα συνεργαστούμε με όλους για να λύσουμε προβλήματα -και με τον κ. Μητσοτάκη θα συνεργαστούμε αν χρειαστεί. Θα συζητήσουμε στην πράξη, πώς θα λύσουμε προβλήματα. Και θα συγκρουστούμε. Δεν θα φοβηθούμε».

Μάλιστα, ο κ. Δούκας δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί, θέλει «το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει δημοκρατικά, ενωτικά, να είναι Κίνημα, με το Κ κεφαλαίο, να έχει συμμετοχική διαδικασία, με ρόλους για όλους. Δεν πιστεύω στους Μεσσίες».

Χάρης Δούκας: Και δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Για το αν διεκδικήσει βουλευτική έδρα στις επόμενες εθνικές εκλογές, ενώ παραμένει και δήμαρχος δήλωσε ότι «πέρσι τέτοια εποχή ήμουνα καθηγητής στο Πολυτεχνείο. Δεν ήξερα ότι θα διεκδικούσα την Αθήνα. Πήρα μια μεγάλη ευθύνη. Και παίρνω και τώρα μια μεγάλη ευθύνη».

«Με ενδιαφέρει και ο Δήμος και το ΠΑΣΟΚ», τόνισε και παράλληλα «απάντησε» και για τις επιθέσεις που δέχεται σχετικά με την υποψηφιότητά του για πρόεδρος κόμματος, ενώ είναι δήμαρχος Αθηναίων:

«Πρόκειται για ωμή παρέμβαση ξένων δυνάμεων που δείχνουν και ένα μεγάλο άγχος… Δεν δεχόμαστε από άλλους να εμπλέκονται πάντως. Αυτό που θέλουμε είναι η επανεκκίνηση της δημοκρατικής παράταξης. Το είδαμε στην Αγγλία, το είδαμε στη Γαλλία. Με ατζέντα για οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη κατεβαίνουμε», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα που υπάρχουν»

Σχετικά με το Νίκο Ανδρουλάκη, τόνισε ότι βεβαίως και μπορεί να διεκδικήσει την ηγεσία και «να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα του κόσμου».

Για να προσθέσει: «Το δίλημμα είναι: Θέλουμε στασιμότητα και μικρά βήματα ή ένα άλμα που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα και θα στείλει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση; Εμείς λοιπόν, εγώ λέω κάτι διαφορετικό. Χρειάζεται ένας εκδημοκρατισμός της εξουσίας. Χρειάζεται να εκτιναχθεί το ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι η κοινωνική επιταγή».

Επιπλέον, το γεγονός ότι τον στήριξε ο κ. Ανδρουλάκης είναι κάτι που σέβεται ο κ. Δούκας: «Κι εγώ τον πίστεψα και τον στήριξα. Τα κόμματα έχουν διαδικασίες, δεν λειτουργούν σαν παρέα. Παίρνω την ευθύνη. Είναι μεγάλη η ευθύνη. Και προχωρώ. Δεν με ενδιαφέρει αν θα ξοδέψω τώρα το πολιτικό μου κεφάλαιο. Χρειάζονται μέτωπα για να νικήσουμε τα προβλήματα. Παίρνω ευθύνη τώρα και για να είμαι εντάξει με όσους με ψήφισαν, παραμένω Δήμαρχος».

Σε ότι αφορά τον κ. Χριστοδουλάκη που τον στηρίζει για την ηγεσία και το αν θα έχει ειδικό ρόλο εφόσον εκλεγεί δήλωσε:

«Με τον κ. Χριστοδουλάκη θα συνεργαστώ είναι βουλευτής, με όλους τους βουλευτές θα συνεργαστούμε. Με όλα τα μέλη που θέλουν να συνεχίσουν με πάθος και δύναμη χωρίς να νερώνουμε τις πολιτικές μας. Δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση. Έκανε ο Χριστοδουλάκης μια πρόταση ήθους και απάντησα θετικά, αποδεικνύουμε ότι προχωράμε ενωτικά».

Χάρης Δούκας: Η κυβέρνηση με φρενάρει στην Αθήνα

Σχετικά με την Αθήνα και τα προβλήματά της δήλωσε ότι «δίνω μια μεγάλη μάχη για την Αθήνα και η κυβέρνηση με φρενάρει. Παίρνουμε μια απόφαση να ελέγχουμε το ύψος στις πολυκατοικίες. Ομόφωνη απόφαση, αλλά η αποκεντρωμένη διοίκηση δεν το δέχθηκε. Ζητάμε πόρους που δεν έχουμε. Πρέπει να καθαρίζουμε τα σκουπίδια για επιπλέον 7,5 εκατομμύρια τουρίστες και δεν μας δίνουν πόρους. Εδώ και 8 χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη στην καθαριότητα».

Όσο για το τι συνέβαινε πριν, υποστήριξε ότι επί δημαρχίας Μπακογιάννη, είχαμε πανδημία και όχι εκατομμύρια τουρίστες.

Διαβάστε ακόμη: