Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατά το παρελθόν να υπήρχαν κονδύλια του κόμματος, τα οποία να είχαν δοθεί σε τρολ του διαδικτύου.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο Mega, ρωτήθηκε για το αν έχει βρει χρήματα που πήγαιναν σε τρολ ήταν κατηγορηματικός:

«Δεν έχω βρει χρήματα που να έχουν δοθεί σε τρολ. Στον ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζω εγώ, από τις 24 Σεπτεμβρίου και μετά σας εγγυώμαι ότι δεν υπάρχουν κονδύλια που να έχουν πάει σε τρολ. Εδώ δεν έχουμε επιχορήγησή για να πληρώσουμε μισθούς των ανθρώπων του κόμματος».

Επιπλέον, σε ότι αφορά την αναφορά του Κώστα Αρβανίτη, ότι όταν πήγε στο «Κόκκινο» υπήρχαν κάποιοι ακτιβιστές, οι οποίοι έπαιρναν «μαύρα χρήματα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν μπορώ να σχολιάσω δημόσια αυτά που λένε σε κλειστά όργανα. Αυτή την ερώτηση θα πρέπει να την απευθύνετε στον ίδιο και στην ηγεσία της εποχής. Αυτό που έχω να σας πω, είναι ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα που προσωπικά να έχω παρατηρήσει».

Τι δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης για τις γαλλικές εκλογές

Παράλληλα, ως «θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γαλλία ο κ. Κασσελάκης, τονίζοντας ότι «η Αριστερά και όχι η Κεντροαριστερα έχει πλέον τη μεγαλύτερη επιρροή».

Για να προσθέσει, ότι αν το σύστημα ήταν αντίστοιχο στην Ελλάδα, θα ήταν «δύσκολο» για τον κ. Μητσοτάκη να λάβει το 41% και «θα αναγκαζόμασταν σε σύγκλιση».

Ωστόσο, ανέφερε ότι στο δικό μας σύστημα είναι σημαντικό η σύγκλιση να γίνει «σταδιακά στη βάση προγραμμάτων» και προανήγγειλε ότι στις επόμενες προτάσεις νόμου που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να συνεργαστούν.

«Πρέπει να φτιάξουμε το σπίτι μας, για να φτιάξουμε τη χώρα»

Σε ότι αφορά το ζήτημα των οικονομικών του κόμματος και του θέματος που έχει προκύψει με τα κομματικά μέσα, ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε την ανάγκη «εξορθολογισμού» των δαπανών με τα έσοδα και σημείωσε ότι η οικονομική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει να κάνει μία σχετική εισήγηση στην Πολιτική Γραμματεία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

«Πρέπει να φτιάξουμε το σπίτι μας για να μπορούμε να λέμε ότι θα φτιάξουμε τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι έχει βρεθεί τρόπος επικοινωνίας και μία «σχέση ειλικρίνειας» με τους εργαζόμενους, οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν προτάσεις για το πώς θα γίνουν τα μέσα πιο «ελκυστικά».

Σχετικά με τη φράση που είπε στην ΚΕ «θα σας ταράξω στη συλλογικότητα» εξήγησε ότι στόχος του είναι να γίνονται ακόμα πιο συχνά οι διαδικασίες, αλλά αρνήθηκε ότι μέχρι τώρα δεν συνεδρίαζαν τα όργανα του κόμματος τακτικά.

Επιπλέον, σε ότι αφορά την πρόταση για δημοψήφισμα, επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε από το καταστατικό» και διαβεβαίωσε ότι ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα στο μέλλον να συμμετάσχει και ψηφιακά.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπονόησε στην ΚΕ ότι θα υπάρξουν διαγραφές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «θα πρέπει όλα τα μέλη του κόμματος να εκφράζουν τις θέσεις που έχουν ψηφιστεί στα όργανα, χωρίς όμως να απαγορεύεται να έχουν και δική τους άποψη για πολιτικά θέματα».

Διαβάστε ακόμη: