search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λεηλάτησαν το τρίπατο νεοκλασικό του Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Το άλλοτε πολυτελέστατο νεοκλασικό σπίτι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, του Άκη Τσοχατζόπουλου, δεν θυμίζει σε τίποτα την εντυπωσιακή έπαυλη όπου έμενε και ο ίδιος, αφού πλέον έχει σχεδόν καταστραφεί.

221110170648_tsoxatzopoulos1092012

Το άλλοτε πολυτελέστατο νεοκλασικό σπίτι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, του Άκη Τσοχατζόπουλου, δεν θυμίζει σε τίποτα την εντυπωσιακή έπαυλη όπου έμενε και ο ίδιος, αφού πλέον έχει σχεδόν καταστραφεί.

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε την Πέμπτη ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, σχετικά με τους βανδαλισμούς στο σπίτι που διατηρούσε η οικογένεια του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, το σπίτι το οποίο έχει δημευθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, είναι μια μεζονέτα 3 επιπέδων, με εμβαδόν 200 τ.μ. ανά όροφο και συνολικό εμβαδόν 600 τετραγωνικών μέτρων. Η αντικειμενική αξία του σπιτιού τα προηγούμενα χρόνια ανερχόταν σε 7.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ σήμερα υπολογίζεται πως έχει αυξηθεί σε πάνω από 10.000 ευρώ ανά τ.μ.

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος, η οικογένεια Τσοχατζόπουλου απώλεσε την κυριότητα του ακινήτου, αλλά έχει τα κλειδιά για το σπίτι, μέχρι να αξιοποιηθεί από το Δημόσιο το σπίτι, θα μπορούσε και να μένει μέσα, αλλά η Βίκυ Τσοχατζοπούλου έχει επιλέξει να μην έχει σχέση με το σπίτι αυτό και να μένει σε ένα μικρότερο.

Ο δικηγόρος της Βίκης Σταμάτη υποστήριξε ότι πριν λίγες ημέρες κάποιος μπήκε στο σπίτι και, όπως καταγγέλει, προφανώς ψάχνοντας όσα έχουν ακουστεί για διαθήκες και αρχείο του Τσοχατζόπουλου έψαχνε για τέτοια στοιχεία. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίχτηκαν στην εκπομπή έχουν ψαχτεί οι βιβλιοθήκες και το γραφείο του Τσοχατζόπουλου ενώ στο εν λόγω δωμάτιο έχουν ξηλώσει ακόμη και το πάτωμα.

Στην εκπομπή υποστηρίχθηκε ότι από το σπίτι έχουν χαθεί αντικείμενα και έπιπλα αξίας, με την αξία της επίπλωσης του σπιτιού να εκτιμάται στα 150.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος της Βίκης Σταμάτη υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης και εκτιμάται ότι στο σπίτι εισήλθε κάποιος που έχει κλειδιά αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν υποψίες για συγκεκριμένο πρόσωπο.

Διαβάστε ακόμη: