Σε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του προέδρου του ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν περί καθυστέρησης στης ισραηλινής χερσαίας επέμβασης στη Λωρίδα της Γάζας, προέβη ο Λευκός Οίκος, τονίζοντας πως ο πρόεδρος έσπευσε να απαντήσει θετικά σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν το Ισραήλ θα έπρεπε να καθυστερήσει την εισβολή μέχρι να απελευθερωθούν περισσότεροι όμηροι, καθώς «δεν άκουσε καλά».

«Ο πρόεδρος ήταν μακριά. Δεν άκουσε όλη την ερώτηση. Η ερώτηση ακούστηκε σαν Θα θέλατε να δείτε περισσότερους ομήρους να απελευθερώνονται;. Δεν σχολίασε κάτι άλλο», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Μπεν Λαμπόλτ.

Σημειώνεται ότι, ο Μπάιντεν ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο Air Force One όταν δημοσιογράφος έκανε την ερώτηση, με τον θόρυβο των κινητήρων να μην διευκολύνει την επικοινωνία.

Το ερώτημα αυτό πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη γνωστοποίηση της είδησης πως απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς δύο Αμερικανίδες όμηροι, με τον Αμερικανό πρόεδρο να επικοινωνεί τηλεφωνικά μαζί τους και να δηλώνει «πανευτυχής» για το αίσιο τέλος στη δοκιμασία τους.

Υποσχέθηκε, δε, ότι οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές τους «μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι τους» και οι υπόλοιποι Αμερικανοί που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε ακόμη: