Χαμό έχει προκαλέσει το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για το μέλλον της μικρής Χασίγιας, της λευκής τίγρης που εγκαταλείφθηκε από κάποιους έξω από το Αττικό Πάρκο.

Δυστυχώς, μετά την εξέταση του φακέλου της μικρής τίγρης και περαιτέρω εξετάσεων, στις οποίες επιβλήθηκε, όλα οδηγούν στην ευθανασία του ζώου, ώστε να ανακουφιστεί από τους αφόρητους πόνους, με τους οποίους ζει εδώ και αρκετές εβδομάδες που φιλοξενείται στο Αττικό Πάρκο.

Το πρωί της Κυριακής, ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λε Σουέρ, μίλησε στο ΣΚΑΪ για την όμορφη Χασίγια και το μέλλον της. Όπως είπε, το ζώο έκτος από την παράλυση που έχει, έχει και στένωση λεκάνης, που την δυσκολεύει ακόμη και στα βασικά.

Αναφερόμενος στον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που το εγκατέλειψαν έξω από το Πάρκο, ο κ. Λε Σουέρ, ανέφερε πως αυτός που το αγόρασε – τονίζοντας ότι ήταν λάθος – δεν γνώριζε πιθανότατα για τα προβλήματα υγείας που είχε.

Όπως, είπε θα το πήρε όταν το λευκό τιγράκι ήταν μόλις 2 – 3 εβδομάδων, χρονικό διάστημα στο οποίο δεν θα μπορούσε να δει τα προβλήματα που θα ανέπτυσσε στο μέλλον.

Το μεγάλο καρφί στο αριστερό του πόδι, όπως είπε ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου, δείχνει πως έγινε μία προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παράλυσή του, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Συνεπώς, ο αγοραστής κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί το ζωντανό, και έτσι κατέφυγε στο Αττικό Πάρκο.

Σχετικά, με την ευθανασία, ο κ. Λε Σουέρ είπως πως δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά αναμένεται, και πώς καταλαβαίνει τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει από μερίδα πολιτών και φιλοζωικές, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται κάτι άλλο, και πως έχει αργήσει να γίνει.

Διαβάστε περισσότερα