Το επόμενο βήμα στη σειρά πρωτόγονων καλυβών έκανε το, με έδρα τη Στοκχόλμη, αρχιτεκτονικό γραφείο UMA μετά την καλύβα από χιονόμπαλες, την καλύβα από κουκουνάρια και την καλύβα από μανιτάρια, το Ulf Mejergren Architects παρουσίασε τη «Leaf Hut», την καλύβα από φύλλα. Το πέσιμο των φύλλων στα τέλη του φθινοπώρου είναι συνδεδεμένο με το τέλος της εποχής, «όταν τα έπιπλα κήπου μπαίνουν σε αποθήκη για τον χειμώνα», όπως επισημαίνουν οι Σουηδοί αρχιτέκτονες.

Τα έπιπλα

Ένα από τα έπιπλα κήπου που ετοιμάζεται να πάρει την άγουσα για την αποθήκη είναι το τραμπολίνο, από το οποίο αν αφαιρεθεί η επιφάνεια αναπήδησης και το δίχτυ ασφαλείας μένει ένας γυμνός ατσάλινος σκελετός. Από το UMA, περιέβαλαν τον γυμνό σκελετό του τραμπολίνου με ένα εξωτερικό συρμάτινο δίχτυ χρησιμοποιώντας τα ίδια ελατήρια τα οποία τον συνέδεαν με την επιφάνεια αναπήδησης. Με την ίδια τεχνική, προσέθεσαν και ένα εσωτερικό συρμάτινο δίκτυ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τοιχώματα. Με πένσα, έκοψαν είσοδο και πρόσθεσαν στέγη. Στην είσοδο, προσάρμοσαν σκαλίτσα.

Από τη στιγμή που κατασκεύασαν τον σκελετό της καλύβας, άρχισαν να γεμίζουν τα τοιχώματα με πεσμένα φύλλα. Επιδίωξαν να μαζέψουν φύλλα σφένδαμου ως επί το πλείστον, καθώς είναι μεγάλα και όλο χρώματα. «Περιμέναμε έως την πρώτη καταιγίδα του φθινοπώρου ώστε μόλις να είχαν πέσει τα φύλλα που θα μαζεύαμε και να ήταν όσο το δυνατόν πιο ξερά, και πηγαίναμε με τσουγκράνα από δέντρο σε δέντρο και μαζέψαμε σακούλες με φύλλα με τα οποία παραγεμίσαμε τη δομή» αφηγήθηκαν.

Γέμισαν το κενό μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερικού συρμάτινου διχτυού και χρησιμοποιώντας σκάλα έριξαν φύλλα και από πάνω. Μια νησίδα από φύλλα πήρε σχήμα και ξεχώρισε στο πρασινωπό τοπίο. Η τελευταία πινελιά τους ήταν το ότι ξεχώρισαν τα πιο λαμπερά κίτρινα φύλλα για να διακοσμήσουν και να αναδείξουν την είσοδο της «Leaf Hut»