Στην πολυαναμενόμενη ταινία House of Gucci, ο πατριάρχης της οικογένειας Aldo Gucci κατοικεί σε ένα μεγαλοπρεπές παλάτι του 16ου αιώνα με καταπράσινους κήπους, τοιχογραφίες της εποχής του μπαρόκ και περίτεχνους επιχρυσωμένους εσωτερικούς χώρους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν πρόκειται για κινηματογραφικό σκηνικό: στην πραγματικότητα, ορισμένοι θεατές μπορεί να αναγνωρίσουν την πραγματική του ταυτότητα σχεδόν αμέσως: Η Villa Balbiano είναι ένα από τα πιο εμβληματικά σπίτια στη λίμνη Κόμο.

House of Gucci: Η πολυτελής βίλα

Ω ναι! Από σήμερα, ο ιστότοπος κατοικιών συμπεριέλαβε επίσημα τη μεγάλη κατοικία, αν και για σύντομο χρονικό διάστημα τον Μάρτιο.

House of Gucci: Η πολυτελής βίλα

Το ακίνητο είναι βέβαιο ότι προσελκύει φανατικούς λάτρεις της μόδας, λάτρεις της ιστορίας και λάτρεις της τέχνης: Η Villa Balbiano χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και ήταν το πιο διάσημο σπίτι του καρδινάλιου Durini τον 18ο. Συγκέντρωσε μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης και αγόρασε επιπλέον αγροτεμάχια στα οποία στη συνέχεια έχτισε επιπλέον κατασκευές, συμπεριλαμβανομένης μιας εκκλησίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοίκησής του, η Villa Balbiano έγινε τόπος συγκέντρωσης Ιταλών διανοουμένων.


Στη σύγχρονη εποχή, το σπίτι είναι γεμάτο με έπιπλα αντίκες που προέρχονται από δημοπρασίες των Sotheby’s και Christies. Οι τοιχογραφίες του 17ου αιώνα των μπαρόκ ζωγράφων, των αδελφών Recchi και του Agostino Silva παραμένουν και διατηρούνται εντυπωσιακά. Ο διάσημος γάλλος σιακοσμητής εσωτερικών χώρων, Jacques Garcia, βοήθησε επίσης στον εκσυγχρονισμό των έξι σουιτών του σπιτιού, ώστε να μπορούν να τις απολαύσουν οι σημερινοί επισκέπτες.

Κάποιες άλλες πολυτελείς πινελιές;

Κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, μαρμάρινα μπάνια και έπιπλα από βελούδο.