O 54χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 43χρονης συζύγου του το πρωί της Τρίτης, στη Σωτηρίτσα στη Λάρισα, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Μάλιστα, λόγω των πυρκαγιών στην Αττική, ο συνήγορος υπεράσπισής του, Κωνσταντίνος Γαλανός, σύμφωνα με το onlarissa, ενημέρωσε ο 54χρονος οδηγείται στις φυλακές Λάρισας.

«Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη της κ. εισαγγελέως και της κ. ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Λάρισας. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Γαλανός.

«Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί αυτού του μειωμένου καταλογισμού αλλά και του βρασμού ψυχικής ορμής δεν εκτιμούνται στο στάδιο της ανάκρισης αλλά στο δικαστήριο της ουσίας», προσέθεσε.

«Ελπίζουμε για επιείκεια από τον νόμο»

«Ελπίζουμε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί τους οποίους προβάλλαμε κατά την απολογία μας θα γίνουν δεκτοί στο δικαστήριο και θα έχει μία επιείκεια από τον νόμο θα εμπίπτει σε ιδιαίτερες διατάξεις του ποινικού κώδικα», κατέληξε ο συνήγορος υπεράσπισης του 54χρονου.

Σε ότι αφορά το ηχητικό που μαγνητοφώνησε ο ίδιος ο 54χρονος την ώρα της δολοφονίας ισχυρίστηκε κατά την απολογία του σήμερα στην Ανακρίτρια Γ’ στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, πως «το έκανε μόνο και μόνο για να διαπιστωθεί η απαξίωση και τα άσχημα λόγια της θανούσης προς τα παιδιά της». Πάντως, σύμφωνα με το onlarissa, ο δικηγόρος του κατηγορούμενος ενημέρωσε πως το ηχητικό βρίσκεται στη δικογραφία.

Είχε οδηγηθεί στο ψυχιατρείο πριν λίγες ημέρες

Θυμίζουμε πως για αντικαταθλιπτική αγωγή στον 54χρονο δράστη του φονικού της Σωτηρίτσας έκανε λόγο ο δικηγόρος του, αναφέροντας πως είχε οδηγηθεί στο ψυχιατρείο πριν λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα ο κ. Γαλάνος τόνισε: «Λάβαμε αντίγραφα της δικογραφίας, θα τα μελετήσουμε. Αντιλήφθηκα και είδα από τα συγγενικά πρόσωπα, ότι ο κατηγορούμενες λάμβανε αντιθλιπτική αγωγή. Υπήρχε κάποιο επεισόδιο πριν 20 ημέρες και οδηγήθηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου διπλασιάστηκε η δόση των φαρμάκων».

Επίσης, σημειώνεται πως η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας άσκησε σε βάρος του 54χρονου φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας στη Σωτηρίτσα, ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και την παράβαση του νόμου περί όπλων.