Την πόρτα του ανακριτή πέρασε σήμερα ο 54χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 43χρονης συζύγου του που διαπράχτηκε χθες το πρωί της Τρίτης στη Σωτηρίτσα στη Λάρισα.

Ο δράστης, σύμφωνα με τις πληροφορίες από onlarissa, αναχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο συνοδεία και πάλι αυξημένης αστυνομικής δύναμης. Ο δικηγόρος του ζήτησε και πήρε προθεσμία για την απολογία του η οποία ορίστηκε για μεθαύριο Παρασκευή στις 11.00 το πρωί στον ανακριτή.

Είχε οδηγηθεί στο ψυχιατρείο πριν λίγες ημέρες

Για αντικαταθλιπτική αγωγή στον 54χρονο φερόμενος ως δράστη του φονικού της Σωτηρίτσας κάνει λόγο ο δικηγόρος του κ. Κωνσταντίνος Γαλανός ενώ ανέφερε πως είχε οδηγηθεί στο ψυχιατρείο πριν λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα ο κ. Γαλάνος τόνισε: «Λάβαμε αντίγραφα της δικογραφίας, θα τα μελετήσουμε. Αντιλήφθηκα και είδα από τα συγγενικά πρόσωπα, ότι ο κατηγορούμενες λάμβανε αντιθλιπτική αγωγή. Υπήρχε κάποιο επεισόδιο πριν 20 ημέρες και οδηγήθηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου διπλασιάστηκε η δόση των φαρμάκων».

Επίσης, σημειώνεται πως η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας άσκησε σε βάρος του 54χρονου φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας στη Σωτηρίτσα, ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και την παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή της σορού της 43χρονης;

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή της σορού της άτυχης 43χρονης η οποία δολοφονήθηκε με 7 σφαίρες από τον φερόμενο ως δράστη 54χρονο σύζυγό της, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, όπως αναφέρει το onlarissa. Η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή ολοκληρώνοντας τη διαδικασία το μεσημέρι της Τετάρτης, σημείωσε το εξής:

«Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής έχουν επιβεβαιώσει αυτά τα στοιχεία τα οποία είχαμε χθες κατά την αυτοψία. Δηλαδή ότι τα περισσότερα τραύματα αφορούσαν τη θωρακική χώρα και ένα τη μετωπιαία χώρα. Τραύματα τα οποία αφορούν καίριες για τη ζωή περιοχές και δηλώνουν την ανθρωποκτόνο πρόθεση του δράστη. Τα τραύματα ήταν συγκεντρωμένα και σχετικά στοχευμένα. Κάτι που υποδεικνύει ότι υπήρχε τουλάχιστον μια σταθερότητα στο χέρι».