Μεγάλα τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές του νομού Λάρισας μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες που χτύπησαν τον θεσσαλικό κάμπο. Το χωριό Σωτήριο, η Υπέρεια Φαρσάλων, το Αρμένιο, Χάλκη αλλά και μεγάλες εκτάσεις στο δήμο Κιλελέρ είναι πλημμυρισμένες με τις ζημιές να είναι τεράστιες σε σπίτια και καλλιέργιες. Ακόμη συνοικίες της πόλης της Λάρισας που είχαν πληγεί από τις πρώτες πλημμύρες, όπως η Γιάννουλη και ο Αγιος Θωμάς, βρίσκονται σε διαδικασία αποκατάστασης με μερίδα των κατοίκων να συνεχίζουν να καθαρίζουν τα σπίτια τους.

Την ίδια ώρα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνεχίζουν να επιχειρούν για την αποκατάσταση του οδικού δίκτυο στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Στην ΠΕ Λάρισας αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Λάρισα-Φάρσαλα και την ΠΕΟ Λάρισας- Βόλου και Φάρσαλα-Σταυρός-Δομοκός, ενώ μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν διαρκώς στην επαρχιακή οδό Καρυές- Χαλκιάδες, Πλατύκαμπος- Νίκαια, Χάλκη-Πλατύκαμπος. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν περιοχές και με το ζήτημα της δημόσιας υγείας, με τους φόβους μολύνσεων να συνεχίζονται στους κατοίκους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στις 27/9/2023 από τον διοικητή της 5ης υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη, έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά στην Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα εννέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης εκ των οποίων ένας ασθενής έχει καταλήξει και δυο νοσηλεύονται. Παράλληλα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί έναντι του τετάνου και της ηπατίτιδας Α σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Διαβάστε ακόμη: