Ανατριχιαστικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα έτοιμα γεύματα που μοιράζονταν σε σχολεία και προκάλεσαν τη δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών στη Λαμία. Τα γεύματα τα είχε παρασκευάσει εταιρεία, στο εργοστάσιο της οποίας ξέσπασε φωτιά το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από την ανάλυση που έγινε σε 10 δείγματα φαγητού βρέθηκε σταφυλόκοκκος.

Υπενθυμίζεται ότι στα γεύματα με μακαρόνια που δόθηκαν σε μαθητές βρέθηκε βακτήριο σταφυλόκοκκου.

Σε μια από τις φωτογραφίες που παρουσίασε το Mega, μετά από καταγγελία που έλαβε από γονείς, φαίνεται μερίδα φαγητού που παρασκεύασε η συγκεκριμένη εταιρεία και διατέθηκε σε μαθητές, στην οποία βρέθηκε ένα σκουλήκι.

Σε άλλη φωτογραφία διακρίνεται μέσα σε μια από τις συσκευασίες με τα έτοιμα γεύματα, ένα μήλο που ήταν σάπιο.

Σε άλλη φωτογραφία φαίνεται ένα άψητο μπιφτέκι και σε μια άλλη σε μερίδα κοτόπουλου φαίνεται ένα κομμάτι από το φτερό της κότας.

Capture-204
Capture-205
Capture-206

«Η πρώτη φωτογραφία είναι μήλο. Έτσι παραδόθηκε στο παιδί. Πριν έξι μήνες. Είναι σάπιο, είναι ένα σάπιο μήλο το οποίο το έβαλαν μέσα για να το φάει ένα παιδάκι», είπε στο Mega ο πατέρας που έκανε την καταγγελία.

«Η επόμενη φωτογραφία φαίνεται το άψητο μπιφτέκι. Είναι άψητο. Είχε πάρα πολλά σε πολλά σχολεία, απλά εμείς βρήκαμε αυτό. Είναι διανεμημένα όλα αυτά τα τρόφιμα σε όλα τα σχολεία», ανέφερε.

«Η επόμενη φωτογραφία είναι κοτόπουλο το οποίο φαίνεται πάνω άμα ζουμάρετε ότι δεν έχει, έχει ακόμα φτερά πάνω», τόνισε.

«Το επόμενο είναι μπρόκολο που ήταν άβραστο τις περισσότερες φορές και τα όσπρια άβραστα, αλλά τι γίνεται, στο μπρόκολο έχουν βρει πάρα πολλές φορές κάμπιες. Η απάντηση είναι ότι ήταν βιολογικά γι’ αυτό έχει κάμπιες», υπογράμμισε.

Τέλος τα σχολικά γεύματα από την «Γιαννίτσης Group» μετά τις καταγγελίες για μαζική τροφική δηλητηρίαση

Ο ΟΠΕΚΑ στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα για τη διανομή των σχολικών γευμάτων αποφάσισε να σταματήσει τη σίτιση από τον συγκεκριμένο ανάδοχο «Γιαννίτσης logistics AE» και τη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής μετά τις καταγγελίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η συνεργασία θα διακοπεί μέχρι το υγειονομικό και η κτηνιατρική υπηρεσία της περιφέρειας ελέγξουν την επιχείρηση και επαναξιολογήσουν την άδεια λειτουργίας προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρία catering που υπέστη καταστροφές από πυρκαγιά πριν από λίγες ημέρες παρέδιδε έτοιμα γεύματα στα σχολεία στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΠΕΚΑ και του υπουργείου Συνοχής και Οικογένειας για τη σίτιση των μαθητών δημοτικών σχολείων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε μέρα σιτίζονται 217.000 μαθητές δημοτικών σχολείων.

Παρέμβαση για τα αίτια της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο της εταιρείας

Στο μεταξύ, τη διερεύνση των αιτιών της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση», παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας την ακόλουθη παραγγελία:

Προς την κ. Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας

Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά.