Η LAMDA Development S.A. παρουσίασε εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις κατά το Α’ Εξάμηνο 2024.

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε:

  • Νέο ιστορικό ρεκόρ κερδών Retail EBITDA (4 Εμπορικά Κέντρα σε λειτουργία) προ αποτιμήσεων στα €44εκ, αυξημένα 8% έναντι του 2023
  • Νέο ιστορικό ρεκόρ κερδών EBITDA για τις Μαρίνες στα €10εκ, αυξημένα 9% έναντι του 2023
  • Κερδοφόρα αποτελέσματα EBITDA για το Έργο Ελληνικού (The Ellinikon) στα €7εκ, μαζί με €776εκ εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων από την έναρξη του έργου μέχρι 30.08.2024

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2024 ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε:

“Όλοι οι επιχειρηματικοί τομείς του Ομίλου συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και στο Α’ Εξάμηνο του 2024. Οι συνολικές εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων στο Έργο Ελληνικού προσεγγίζουν τα €800εκ από την έναρξη του έργου έως το τέλος Αυγούστου 2024 ενώ μέχρι το τέλος του έτους εκτιμούμε ότι οι συνολικές εισπράξεις θα ξεπεράσουν τα €900εκ. Οι εισπράξεις από τις πρόσφατες πωλήσεις οικοπέδων αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τα ταμειακά διαθέσιμα και να θωρακίσουν τον ισολογισμό του Ομίλου. Παράλληλα με την ταχεία πρόοδο στις οικιστικές αναπτύξεις, οι εργασίες συνεχίζονται και στα έργα υποδομών όπως η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος και το The Ellinikon Sports Park, ενώ αναμένουμε περαιτέρω εντατικοποίηση του ρυθμού εργασιών σε όλα τα μέτωπα τα επόμενα τρίμηνα. Τα Εμπορικά Κέντρα σε λειτουργία, όπως και οι Μαρίνες, συνεχίζουν να δημιουργούν νέα ρεκόρ κερδοφορίας.”

Τα 4 Εμπορικά Κέντρα σε λειτουργία σημείωσαν νέο ρεκόρ Retail EBITDA στα €43,6εκ (αύξηση 8% έναντι του Α’ Εξαμήνου 2023), κυρίως λόγω της αύξησης των καθαρών εσόδων από βασικά μισθώματα (αύξηση 7% έναντι του Α’ Εξαμήνου 2023) και της αύξησης των εσόδων στάθμευσης (αύξηση 14% έναντι του Α’ Εξαμήνου 2023). Τα εν λόγω αποτελέσματα υποστηρίχθηκαν από τη συνεχιζόμενη αύξηση της επισκεψιμότητας, με το σύνολο των επισκεπτών το Α’ Εξάμηνο 2024 να ανέρχεται σε 11,6εκ (αύξηση 2% έναντι του Α’ Εξαμήνου 2023), καθώς και την επίτευξη νέου ρεκόρ πωλήσεων καταστημάτων στα €375εκ (αύξηση 6% έναντι του Α’ Εξαμήνου 2023).

Επίσης, καταγράφεται σημαντική πρόοδος στις εμπορικές μισθώσεις για τους δύο υπό ανάπτυξη προορισμούς λιανικού εμπορίου και ψυχαγωγίας στο Ελληνικό. Συγκεκριμένα, έχουν συμφωνηθεί Heads of Terms (HoT) με μισθωτές για 63%4 της Συνολικής Μεικτής Εκμισθώσιμης Επιφάνειας (GLA) στο The Ellinikon Mall και 69% του GLA στη Riviera Galleria, σε υψηλότερες τιμές έναντι των Εμπορικών Κέντρων σε λειτουργία, γεγονός που αντικατοπτρίζει τόσο τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη μιας αγοράς με χαμηλή προσφορά καθώς και το αδιάλειπτο, ισχυρό ενδιαφέρον των εμπόρων για αυτές τις νέες αναπτύξεις. Στοχεύουμε στο τέλος του έτους να έχουμε ολοκληρώσει συμφωνίες HoT για 70% του GLA στο The Ellinikon Mall και 80% του GLA στη Riviera Galleria.

Οι Μαρίνες βρίσκονται σε σταθερή τροχιά αύξησης των μεγεθών τους, με τα συνολικά έσοδα να ανέρχονται σε νέο ιστορικό ρεκόρ στα €15,4εκ (αύξηση 13% έναντι του Α’ Εξαμήνου 2023) ενώ τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν 9% έναντι του Α’ Εξαμήνου 2023 στα €9,8εκ. Η εν λόγω σημαντική επίδοση αποδίδεται κυρίως στη σταθερή προτίμηση των πελατών στις δύο mega yacht Μαρίνες (και οι δύο Μαρίνες καταγράφουν 100% πληρότητα στις μόνιμες θέσεις ελλιμενισμού) και στις ετήσιες συμβατικές αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού. Τα υψηλότερα έσοδα από τα διερχόμενα σκάφη αναψυχής, λόγω της αύξησης των αφίξεων τουριστών στην Αθήνα, συνέβαλαν επίσης στη βελτιωμένη επίδοση των Μαρινών.

Διαβάστε ακόμη: