Για το ενδεχόμενο αυξήσεων στην τιμή του νερού, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στο Talk Radio 98,9. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για αύξηση στην τιμή του νερού στις χαμηλές καταναλώσεις.

«Δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό. Το νερό είναι και θα παραμείνει φτηνό για τις χαμηλές καταναλώσεις. Είναι λογικό αν καταναλώνεις περισσότερο να πληρώνεις περισσότερο. Το μάξιμουμ το οποίο συζητάμε είναι αύξηση στα όρια του πληθωρισμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Αττική δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας. Είχαμε δύο κακούς χειμώνες. Αυτό το νερό που έχουμε αντέχει για άλλους 4 κακούς χειμώνες. Εμείς θα προχωρήσουμε έργο μεταφοράς νερού από την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών ώστε να είμαστε διασφαλισμένοι ότι η Αττική δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα λειψυδρίας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τα νησιά ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «χρειάζομαστε μια καλύτερη πολιτική συντονισμού για να μην κάνει το κάθε νησί τη δική του πολιτική αλλά να γίνεται κεντρικά. Και μιλάμε για την ύδρευση και όχι την άρδευση», σημειώνοντας ότι «το 85% του νερού που καταναλώνεται πηγαίνει για τη γεωργία και σε μικρό βαθμό στην κτηνοτροφία. Είναι ζήτημα το πώς θα εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε νερό για άρδευση χωρίς διαρροές και πώς θα εφαρμόσουμε τη χρήση της τεχνολογίας».

Διαβάστε ακόμη: