Έκλεισε στο συρτάρι του παρελθόντος την… γκέλα με τη Μαγιόρκα η Μπαρτσελόνα και επέστρεψε στα τρίποντα με πρωταγωνιστή τον… γνώριμο – και όχι ιδιαίτερα αγαπητό για τους μπλαουγκράνα – Σέρχιο Ράμος. Χάρη στο αυτογκόλ του εμβληματικού πρώην αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα του Τσάβι, που σπατάλησε σωρεία ευκαιριών, επικράτησε 1-0 της Σεβίλλης εντός έδρας και πάτησε ξανά στην κορυφή της La Liga. Και από αυτή θα παρακολουθήσει την προσπάθεια της Ρεάλ και της Τζιρόνα (30/09-17:15) να την καθαιρέσουν. Στη 12η θέση της βαθμολογίας παρέμεινε η ομάδα του Μεντιλίμπαρ.

Με τον Ραφίνια να παίζει κεντρικά και τους Φέλιξ και Γιαμάλ στα «φτερά» της επίθεσης, οι Καταλανοί μπήκαν από το πρώτο λεπτό στο παιχνίδι με στόχο να απειλήσουν. Το ματς απέκτησε γρήγορα φρενήρη ρυθμό. Ο Ζοάο Φέλιξ απείλησε δις στο 13′ και το 18′ και στο 22ο λεπτό έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Κανσέλο με φοβερό σλάλομ και μαγική επαφή τον έβγαλε φάτσα με τον Νίλαν, όμως ο 23χρονος από την καρδιά της περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Ανδαλουσιανών.

Η Μπάρτσα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η Σεβίλλη βρήκε τις στιγμές της και ανησύχησε τον Τερ Στέγκεν. Στην καλύτερη από αυτές, στο 30′, το σουτ του Οκάμπος από πλεονεκτική θέση σταμάτησε στον Γκάβι λίγο πριν καταλήξει στα δίχτυα. Ο Τσάβι έχασε τον Ραφίνια, που αποχώρησε τραυματίας, όμως στη μάχη έριξε τον Φερμίν Λόπεθ που είχε αρκετά κέφια. Ο 20χρονος, που σκόραρε και κόντρα στη Μαγιόρκα, φλέρταρε με το γκολ στο 39ο λεπτό, όταν με φοβερό τρόπο έφερε την μπάλα μπροστά του μετά τη μεταβίβαση του Γιαμάλ, αλλά πλάσαρε πάνω στον Νίλαν.

Η ομάδα του Τσάβι μπήκε με την ίδια διάθεση και στο δεύτερο μέρος. Στο 56′ ο Λεβαντόφσκι είδε τον Χουάνλου με σωτήριο τάκλιν να του στερεί το γκολ, αφού το «τσιμπηματάκι» του από θέση τετ α τετ κόντραρε στο πόδι του Ισπανού. Οι Μπλαουγκράνα ανέβασαν την πίεσή τους και κατασκήνωσαν κοντά στα καρέ του Νίλαν όμως ελέω και της αστοχίας τους χρειάστηκαν τη βοήθεια της τύχης για να ανοίξουν το σκορ.

Στο 76ο λεπτό, ο Φεράν Τόρες σέντραρε με φάλτσα, ο Γιαμάλ πήρε την κεφαλιά με τον – κατά τα άλλα πολύ καλό – Σέρχιο Ράμος να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι Ανδαλουσιανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως δεν βρήκαν κάποια καλή τελική με την Μπαρτσελόνα μάλιστα, να σπαταλά κι άλλες ευκαιρίες για να «κλειδώσει» το ματς αλλά να παίρνει τελικά τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κανσέλο, Κουντέ, Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Ραφίνια (37’Φερμίν), Γκάβι, Γιαμάλ (82’Ρομέου), Γκιντογκάν, Λεβαντόφσκι, Φέλιξ (71’Φεράν).

Σεβίλλη (Μεντιλίμπαρ): Νίλαντ, Χουάνλου (82’Χεσούς Νάβας), Μπαντέ, Σέρχιο Ράμος, Πεδρόσα (83’Σούσο), Χορδάν, Σο (66’Φερνανδο), Ράκιτιτς, Οκάμπος, Λαμέλα (75’Λαμέλα), Λουκεμπάκιο (75’Μαριάνο)

>

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής της La Liga και η βαθμολογία:
Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη 1-0

Χετάφε-Βιγιαρεάλ 30/09
Ράγιο Βαγεκάνο-Μαγιόρκα 30/09
Τζιρόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 30/09
Σοσιεδάδ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 30/09

Αλμερία-Γρανάδα 01/10
Αλαβές-Οσασούνα 01/10

Ατλέτικο Μαδρίτης-Κάντιθ 01/10
Μπέτις-Βαλένθια 01/10
Λας Πάλμας-Θέλτα 02/10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)
Μπαρτσελόνα 20 -8αγ.
Τζιρόνα 19
Ρεάλ Μαδρίτης 18
Αθλέτικ Μπιλμπάο 14
Ατλέτικο Μαδρίτης 13 -6αγ.
Σοσιεδάδ 12
Ράγιο Βαγεκάνο 11
Βαλένθια 10
Κάντιθ 9
Μπέτις 9
Χετάφε 8
Σεβίλλη 7
Βιγιαρεάλ 7
Οσασούνα 7
Αλαβές 7
Μαγιόρκα 6
Θέλτα 5
Λας Πάλμας 5
Γρανάδα 4
Αλμερία 2

Πηγή: www.gazzetta.gr