Η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν αλλά και η σύσκεψη κορυφής που ακολούθησε στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε στόχο την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα αλλά και την λήψη αποφάσεων για ένα καλύτερο «αύριο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό άλλωστε επισημάνθηκε απ’ όλους τους φορείς κι ένα στοιχείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έχει να κάνει με την κυβερνητική δυσαρέσκεια για την ηγεσία της ΕΠΟ.

Μια δυσαρέσκεια που εκφράστηκε στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και αφορά κατά κύριο λόγο τη μη εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης.

Οι πληροφορίες μάλιστα που μετέδωσε το MEGA, αναφέρουν ότι ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη, Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε πως η διαιτησία πρέπει να είναι επαγγελματική καθώς αυτό είναι σημαντικό σχετικά με την ένταση που προκαλείται και μεταφέρεται.

Ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος του MEGA, Παναγιώτης Περπερίδης ανέφερε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού:

«Συνομολόγησαν ότι θα στηρίξουν τα μέτρα της κυβέρνησης και υπήρξε ικανοποίηση για το ότι στην κυβέρνηση κατανόησαν ότι η βία δεν είναι αθλητική και ότι πλέον μιλάμε για κάτι διαφορετικό, πολύ πιο μεγάλο και πολύ πιο δύσκολο στην αντιμετώπισή του, γι’ αυτό και η Αστυνομία αποκτά ξανά ενεργό ρόλο.

Επί της ουσίας, μετά την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που την είχε βγάλει από τα γήπεδα. Η αντιμετώπιση της βίας πρέπει να αποτελέσει εθνική πολιτική, όχι να αλλάζουν νομοσχέδια και μέτρα ανά υπουργό.

Τις λέσχες φιλάθλων τις έχουμε κλείσει καμία δεκαριά φορές αλλά παραμένουν ανοιχτές, και το χειρότερο από όλα δεν είναι ότι παραμένουν ανοιχτές γιατί το οπαδικό κίνημα δεν είναι πλέον έτσι όπως το ξέραμε, αλλά έχουν μετατραπεί πια σε γιάφκες.

Στο κομμάτι ποδόσφαιρο πράγματι θεσμικές εκτροπές προκαλούν τοξικότητα και πάρα πολύ μεγάλη ένταση που μεταφέρεται και στον κόσμο και στο γήπεδο.

Υπήρξε κυβερνητική δυσαρέσκεια για την ηγεσία της ΕΠΟ, κυρίως για τη μη εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, δυσαρέσκεια που εκφράστηκε στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι πρέπει η διαιτησία να είναι επαγγελματική και αυτό είναι σημαντικό σχετικά με την ένταση που δημιουργείται και μεταφέρεται.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο χαρτοφυλάκιο του Γιάννη Οικονόμου ήταν το υφυπουργείο Αθλητισμού και βεβαίως είχε χειριστεί τα θέματα και ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τσέφεριν άκουσε πλειοψηφική δυσαρέσκεια για όσα συμβαίνουν θεσμικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επομένως ο πρόεδρος της UEFA πλέον δε δικαιούται να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

Διαβάστε ακόμη: