Στην… αντεπίθεση για τις κυρώσεις που τούς επιβάλουν περνούν οι Ρώσοι. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαντά με τον ίδιο τρόπο σε Αμερικανούς αξιωματούχους και όχι μόνο. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Rianovosti, αλλά και το Sputnik, επιβλήθηκαν κυρώσεις στον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στον υπουργό εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, καθώς και στην πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση “σε μια σειρά πρωτοφανών κυρώσεων” που περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου ανώτατων ρωσικών κυβερνητικών αξιωματούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Θα μεγαλώσει η λίστα

Οπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών, το Κρεμλίνο σκοπεύει να επεκτείνει τη λίστα των κυρώσεων προς τους Αμερικανούς αξιωματούχους -και όχι μόνο- το προσεχές διάστημα. Θυμίζουμε ότι λίγες ώρες νωρίτερα, η Βρετανία επέβαλε νέες κυρώσεις σε 370 άτομα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ανάμεσα τους βρίσκονται οι Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, Σεργκέι Σόιγκου, Μαρία Ζαχάροβα, Ντμίτρι Πεσκόφ. Σε όλους απαγορεύεται η είσοδος στο Νησί ενώ παγώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.