Η Βρετανία επέβαλε χθες νωρίς το απόγευμα νέες κυρώσεις σε 370 άτομα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σε όλους απαγορεύεται η είσοδος στο Νησί ενώ παγώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ανάμεσα τους βρίσκονται ο πρωθυπουργός της χώρας, Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρώην πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, ο υπουργός άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ καθώς επίσης και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. Θυμίζουμε ότι η τελευταία είχε απειλήσει με επιθέσεις σε εμπορικές χώρες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στη λίστα φιγουράρουν, επίσης ο Αντρέι Μελνιτσένκο, ιδρυτής της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας στη Ρωσία, Alfa Bank, ο Αλεξέι Μορντάσοφ, κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Severstal όπως και οι Γκέρμαν Χαν, Πετρ Αβεν, Μιχαήλ Φρίντμαν.

Ακόμη, η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις , μεταξύ άλλων, και στην Υπηρεσία Ερευνών Διαδικτύου, την οποία η Δύση κατηγορεί πως τροφοδοτεί θεωρίες συνωμοσίες. Ολα αυτά, χάρη στη νομοθεσία κατά του οικονομικού εγκλήματος η οποία ψηφίστηκε εκτάκτως από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Καυστική η Τρας

“Προχωράμε πιο μακριά και γρήγορα από ποτέ πλήττοντας τους πιο κοντινούς στον Πούτιν”, δήλωσε η υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας και συμπλήρωσε: “Από τους μεγάλους ολιγάρχες, μέχρι τον πρωθυπουργό και τους προπαγανδιστές που διακινούν ψέματα και παραπληροφορούν τον κόσμο”.