Ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο ρ/σ του ΣΚΑΪ για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση, τόνισε τη στήριξη της κυβέρνησης στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ότι «πρόκειται για μια ιστορική αλλαγή και μια συνολική στρατηγική που άφορα τη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου».

Όπως είπε ο Υπουργός Παιδείας, αυτό θα επιτευχθεί μέσω της «αξιοποίησης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη δημιουργία κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων ανάμεσα σε δημόσια πανεπιστήμια και πανεπιστήμια του εξωτερικού».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «μόνο το ένα κομμάτι του νομοσχεδίου άφορα τη λειτουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα, κάτι που θα γίνει με τα αυστηρότερα κριτήρια της ΕΕ και με κρατική εποπτεία».

«Αυξάνεται το ποσοστό χρηματοδότησης των ελληνικών πανεπιστημίων και ενισχύεται η εύρυθμη λειτουργία τους»

«Θα στηρίξουμε όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια, αρχίζοντας από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης» δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης επισημαίνοντας ότι με το νομοσχέδιο «αυξάνεται το ποσοστό χρηματοδότησής τους και ενισχύεται η εύρυθμη λειτουργία τους».

Διαβάστε ακόμη: