Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής, για το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση και ψηφίζεται αύριο Πέμπτη.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάφερε: «Να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ΚΟ της Νέας Αριστεράς. Το γεγονός ότι πληθαίνουμε αυξάνει την υποχρέωση της τήρησης των χρόνων για να διασφαλίζεται ότι όλοι ακουγόμαστε».

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ενισχύουμε τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Άλλη μια πονεμένη ιστορία. Πρώτο μέτρο την αυτόματη διακοπή συμμετοχής στον κύκλο εμπορία κάθε εταιρείας που παρανομεί. Όποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο θα παύει τη λειτουργία του για δύο χρόνια».

«Μιλάμε για μια συνεκτική πρωτοβουλία που απλουστεύει τις αλλαγές με όπλο τη διαφάνεια της τεχνολογίας. Είναι μέτρα που εξυγιαίνουν όλη την αλυσίδα της αγοράς. Θα ήθελα να ακούσω πώς τοποθετείται η αντιπολίτευση στα άρθρα που αναφέρονται σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις που έχουν ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητα όπως η αύξηση του «κενού ΦΠΑ»,

«Μεταρρύθμιση κοινωνικής δικαιοσύνης το νέο φορολογικό νομοσχέδιο», πρόσθεσε.

«Παρεμβαίνει και σε θέματα της σύγχρονης εποχής όπως το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων», ανάφερε ο πρωθυπουργός.

Ακόμη, σημείωσε ότι «το νομοσχέδιο εκσυγχρονίζει τις σχέσεις του κράτους με τον πολίτη καθώς επεκτείνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ώστε έσοδα και έξοδα να καταγράφονται με τρόπο ηλεκτρονικό».

«Το φορολογικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει 11 αλλαγές με στόχο να κλείσουν τα παραθυράκια της φοροδιαφυγής σε πολλά επίπεδα», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός είπε ότι «ήρθε ο καιρός να κατανείμουμε τα φορολογικά βάρη πιο δίκαια και πιο ισορροπημένα τα φορολογικά βάρη όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Μόνο έτσι θα μειώσουμε τους φορολογικές συντελεστές».

«Πληγή η φοροδιαφυγή, αντικοινωνική συμπεριφορά που πλήττει τα έσοδα και βαρύνει δυσανάλογα όσους δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα», υπογράμμισε.

«Υλοποιούμε την προγραμματική μας δέσμευση για μια χώρα πράσινη, ψηφιακή, δυνατή, σύγχρονη και ο τρόπος είναι η αντιμετώπιση των στρεβλώσεων του παρελθόντος που βάζουν εμπόδια στον βηματισμό της χώρας προς τα εμπρός».

«Από τις προγραμματικές δηλώσεις περιέγραφα ένα πρόγραμμα φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων που θα αντιμετωπίζουν διαχρονικές παθογένειες», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη: