Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του, το πρωί της Πέμπτης, σε ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ινδία, έστειλε το μήνυμα ότι «η Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχει πια».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα κινείται σε σωστό δημοσιονομικό δρόμο «και αυτό αποτυπώνεται στους επιχειρηματικούς δείκτες», απευθύνοντας πρόσκληση προς τους Ινδούς επιχειρηματίες να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα μας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις γόνιμες επαφές με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντα Μόντι, και στις εποικοδομητικές συναντήσεις με επιχειρηματίες κατά την πρώτη ημέρα παρουσίας του στην Ινδία στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα μετά από 16 χρόνια.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «η Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχει πια, είμαστε πλέον στην επικαιρότητα για τους σωστούς και όχι για τους λάθους λόγους», ενώ πρόσθεσε ότι «εκλέχτηκα το 2019 για να φέρω την Ελλάδα σε δημοσιονομική σταθερότητα και το κατάφερα».

«Η Ελλάδα είναι στον σωστό δημοσιονομικό δρόμο και αυτό αποτυπώνεται στους επιχειρηματικούς δείκτες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας, για παράδειγμα, ότι η Ελλάδα είναι καλύτερη όσον αφορά τα spread που είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά της Γερμανίας και στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε «ελκυστικό προορισμό την Ελλάδα για την Ινδία».

«Η Ελλάδα είναι η φυσική πύλη των ινδικων επιχειρήσεων προς την Ευρωπαική Ένωση ειδικά μετά το Brexit. Έτσι δεν προκαλεί έκπληξη ότι έχουμε ήδη ινδικές επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ελλάδα» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος χαρακτήρισε «λαμπρό το μέλλον της συνεργασίας με την Ινδία αλλά και σε μία σειρά από πολύ σημαντικούς τομείς. Η Ελλάδα, συνέχισε, είναι ελκυστικός προορισμός για ινδικές επιχειρήσεις. Είπε επίσης ότι η χώρα μας είναι στην σωστή πλευρά ενώ το 2023 πετύχαμε ρεκόρ ξένων επενδύσεων, κάτι που μπορούμε να κάνουμε και το 2024.

Παράλληλα σημείωσε ότι «δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην αναζητήσουμε νέα πεδία συνεργασίας. Μπορούμε να έχουμε και μια απευθείας πτήση ανάμεσα σε Νέο Δελχί ή Βομβάη προς την Ελλάδα. Οι αερογραμμές θα έχουν άμεση ζήτηση αν δημιουργήσουν τέτοιες πτήσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην συνεργασία που μπορεί να έχουν οι δύο χώρες σε μία σειρά από τομείς. Μίλησε για την επένδυση των Ινδών επιχειρηματιών στο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, αναφέρθηκε όμως και σε άλλους τομείς όπως αυτούς της άμυνας, της παραγωγής ενέργειας, των οικονομικών συναλλαγών, της γεωργίας.

Ακόμη, σημείωσε ότι η ανεργία στην Ελλάδα έχει πέσει κάτω από το 10% ενώ είπε πως η Ελλάδα ήταν και παραμένει ελκυστικός τουριστικός προορισμός. Έφερε ως παράδειγμα ότι πριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχαν καθημερινές πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ και τώρα που αυτό συμβαίνει αυξήθηκε ο αριθμός των αμερικανών επισκεπτών στην Ελλάδα. «Το ίδιο μπορεί να γίνει με τουρίστες από την Ινδία», υπογράμμισε ενώ παράλληλα κάλεσε και τους παραγωγούς ινδικών κινηματογραφικών ταινιών να κάνουν παραγωγές τους στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι στην Ελλάδα «έχουμε πολιτική σταθερότητα, έχουμε φύγει από τις χώρες στις οποίες επικράτησε ο λαϊκισμός. Το περασμένο καλοκαίρι συγκέντρωσα υψηλότερα ποσοστά από το 2019 και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη της επιτυχίας της κυβέρνησης για κοινωνική ευημερία».

Υπογράμμισε δε πως «όταν δημιουργεί κανείς πλούτο οφείλουμε να τον κατανέμουμε με τρόπο ισομερή ώστε κανείς από την κοινωνία να μην αποκλείεται από αυτό».

«Σας ευχαριστώ και πάλι για την υπηρεσία σας εδώ. Είμαι βέβαιος ότι μιλάμε για αρχή μιας γόνιμης συνεργασίας. Οι ινδικές επιχειρήσεις θα βρούν γόνιμο έδαφος στην Ελλάδα και το ίδιο συμβαίνει για τις ελληνικές στη χώρα σας. Ελάτε στην Ελλάδα για να εκτιμήσετε από πρώτο χέρι τον δυναμισμό μιας χώρας που αρχίζει και κινείται προς την κατεύθυνση στην οποία κινείται η Ινδία» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη: