Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη που είχε το πρωί της Παρασκευής με δημάρχους και λοινοτάρχες παρακάρλιων περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, έστειλε το μήνυμα ότι η αποκατάσταση της Θεσσαλίας και η στήριξη των κατοίκων, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στον κάμπο παραμένουν απαρέγκλιτα προτεραιότητα για την κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση θα είναι εδώ όσο χρειάζεται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα κυριότερα ζητήματα για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην απομάκρυνση των υδάτων και φερτών υλικών αλλά και στον σχεδιασμό για την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία, με βάση τις τεχνικές και επιστημονικές εισηγήσεις.

Στη συνέχεια, όσοι από τους παρευρισκομένους πήραν τον λόγο, τόνισαν την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη σημασία των συναινέσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε στην κλειστή σύσκεψη ότι όλες οι αποφάσεις που αφορούν στην επόμενη μέρα των καταστροφικών πλημμυρών θα ληφθούν μετά από εξαντλητικό διάλογο με την κοινωνία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών αναμένοντας το τελικό πόρισμα για το ζήτημα των υδάτων. Τόνισε πως υπάρχει καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, αλλά και ότι θα στηριχθούν οι ιδιοκτήτες των πλημμυρισμένων χωραφιών που δεν θα καλλιεργηθούν το επόμενο διάστημα. Σημείωσε, δε, ότι τον Φεβρουάριο θα είναι έτοιμο το σχέδιο για τα παρακάρλια, οπότε και θα ανακοινωθεί.

Διαβάστε ακόμη: