Συνελήφθη ο 19χρονος, γεωργιανής καταγωγής, που επιτέθηκε και τραυμάτισε με σφυρί 18χρονο το πρωί της Τρίτης (26/3) εντός σχολείου στην Κυψέλη.

Ο νεαρός που μπήκε στο σχολείο στο οποίο δεν είναι μαθητής, προσέγγισε τον 18χρονο και του επιτέθηκε με σφυρί, τραυματίζοντας τον στο κεφάλι, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η επίθεση έγινε αντιληπτή από τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος προσπάθησε να προστατέψει τον 18χρονο, όμως ο 19χρονος του επιτέθηκε με μαχαίρι τραυματίζοντας τον στην κοιλιά. Αστυνομικοί εντόπισαν τον 19χρονο σε υπόγειο χώρο του σχολείου και την ώρα που προσπαθούσαν να τον ακινητοποιήσουν, εκείνος επιχείρησε να τους επιτεθεί με το μαχαίρι, χωρίς να τα καταφέρει.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Κυψέλη: Πώς έγινε η επίθεση στον 18χρονο μαθητή και τον διευθυντή

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες σήμερα (26-3-2024) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 19χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα, ο 19χρονος εισήλθε σε σχολικό συγκρότημα στον Άγιο Παντελεήμονα, στο οποίο δεν τυγχάνει μαθητής, προσέγγισε τον 18χρονο και του επιτέθηκε με σφυρί, τραυματίζοντας τον στο κεφάλι.

Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος προσπάθησε να προστατέψει τον 18χρονο, όμως ο 19χρονος του επιτέθηκε με μαχαίρι τραυματίζοντας τον στην κοιλιακή χώρα.

Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν άμεσα στο σχολικό συγκρότημα όπου εντόπισαν τον 19χρονο εντός υπογείου χώρου.

Στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, ο 19χρονος προσπάθησε να τους πλήξει με μαχαίρι χωρίς να τα καταφέρει, και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Σε γενόμενο έλεγχο στην κατοχή του 19χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 μαχαίρια,
  • σφυρί και
  • 6,5 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε ακόμη: