Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου Ζέτα Αιμιλιανίδου ύστερα από ανεύρυσμα εγκεφαλικής αορτής που υπέστη.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Μάριος Πελεκάνος, η κυρία Αιμιλιανίδου εισήχθη αρχικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία και εν συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη πρώτη στιγμή ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας της κας υπουργού και εκφράζει τις θερμότερες του ευχές για ταχεία ανάρρωση, σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το Κυπριακό Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε επίσης με ανακοίνωση του, πως χθες βράδυ η Υπουργός Εργασίας κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, μεταφέρθηκε κατεπειγόντως σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο μετά από έντονους πονοκεφάλους, όπου διαγνώσθηκε με υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο λόγω ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου μεταφέρθηκε επειγόντως με αεροασθενοφόρο σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στην Ελλάδα (Υγεία) και η κατάσταση της υγείας της θεωρείται κρίσιμη.

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της στην Αθήνα, η κα Αιμιλιανίδου έπεσε σε κώμα. Αυτή τη στιγμή, οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν σε αφαίρεση του αιματώματος. Η κατάσταση της υγείας της θα αξιολογηθεί τις επόμενες ώρες.