Ως πολύ σοβαρή αξιολογείται η υπόθεση με τη σύλληψη των δύο Ιρανών στη Κύπρο, καθώς φαίνεται να υπάρχει οργανωμένο δίκτυο στα κατεχόμενα, το οποίο καθοδηγείται από τους «Φρουρούς της Επανάστασης» στη Τεχεράνη.

Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, που έδωσαν τη σχετική πληροφόρηση στις κυπραικές αρχές αποκάλυψαν πως οι δύο πράκτορες είναι ο Mohammad Reza Ebadi Arablu και ο Said Ebadi.

Ο Arablu, σύμφωνα με τις πηγές της Μοσάντ είναι γνωστός για τρομοκρατική δράση καθώς θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε απόπειρα δολοφονίας του 2022, στη Τυφλίδα της Γεωργίας.

Η απόπειρα έγινε εναντίον ενός Ισραηλινογεωργιανού επιχειρηματία. Οι πράκτορες που έλαβαν μέρος στην οργάνωση της δολοφονίας, η οποία απετράπη, ήταν μέλη της Δύναμης Κνούτς, η οποία αποτελεί βραχιόνα των Φρουρών της Επανάστασης σε χώρες εκτός Ιράν.

Το γραφείο του Βενιαμίν Νετανιάχου, επιβεβαίωσε τις σημερινές συλλήψεις Ιρανών στη Κύπρο, αποκαλύπτοντας ότι οι πληροφορίες διαβιβάστηκαν από τη Μοσάντ. Παράλληλα το Ισραήλ, (πρωθυπουργικό γραφείο, Μοσάντ, Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας) εκφράζει ανησυχία για τη δράση Ιρανών πρακτόρων στο ψευδοκράτος.

Μετά τη σύλληψη των δύο Ιρανών, εντοπίστηκαν στη κατοχή τους πλαστά έγγραφα και πλαστά δελτία ταυτότητας, που αποδεικνύουν ότι συνεργάζονται με τους «Φρουρούς της Επανάστασης».

Διαβάστε ακόμη: