Η ΑΕΚ «σφράγισε» το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του εφετινού κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2–1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όμως, εξαρχής είχε δύσκολο έργο, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» κουβαλούσαν τη νίκη με 3–0 στο ματς της «Αγιά Σοφιάς». Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα περιμένει στον τελικό τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στον πρώτο ημιτελικό είχε νικήσει με 5–1 τη Λαμία, εκτός έδρας.

Ο Ολυμπιακός «άνοιξε» το σκορ στο 27ο λεπτό, με την όμορφη κεφαλιά του Ματιέ Βαλμπουενά. Η «ένωση» ισορρόπησε το παιχνίδι και στις αρχές του δευτέρου μέρους, ισοφάρισε με αυτογκόλ του Μπα (52’), έπειτα από σουτ του Λιβάι Γκαρσία.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να λάβουν εκ νέου προβάδισμα, με σουτ του Ίνμπομ Χουάνγκ στο 57ο λεπτό. Μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού, το σκορ δεν άλλαξε και η ΑΕΚ πανηγύρισε την πρόκριση, παραμένοντας ο μοναδικός σύλλογος που διεκδικεί το νταμπλ. Υπενθυμίζεται ότι στην επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας μετά το Πάσχα, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για την 5η αγωνιστική των πλέι–οφ (23/04, 21:00).

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος (80’ Μασούρας), Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (61’ Βρουσάι), Φορτούνης (81’ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά (68’ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπακαμπού.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (13’ Χατζισαφί), Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα, Μάνταλος (73’ Γιόνσον), Γαλανόπουλος (73’ Σιμάνσκι), Πινέδα, Φερνάντες (63’ Ελίασον), Τσούμπερ, Γκαρσία (73’ Γκατσίνοβιτς).

Διαβάστε ακόμη: