Αρνητική ήταν η απόφαση της ηγεσίας της κυπριακής αστυνομίας στο αίτημα των ΕΠΟ και ΚΟΠ για τη διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου, στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας.

Οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας είχαν επιλέξει το «ΓΣΠ» ως τόπο διεξαγωγής του εφετινού τελικού του κυπέλλου και μάλιστα, είχαν προχωρήσει στις επίσημες ανακοινώσεις. Όμως, παρ’ ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απάντησε θετικά στο αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή του τελικού στην Κύπρο, η αστυνομία δεν έδωσε –εν τέλει– τη συγκατάθεσή της και πλέον, η φιλοξενία του αγώνα που θα κρίνει τον δεύτερο τη τάξει τίτλο του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκεται εκ νέου στον «αέρα».

«Η Αστυνομία Κύπρου αναφέρει ότι δε μπορεί να απαντήσει θετικά στο αίτημα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου Ελλάδας, στην Κύπρο», όπως ανακοινώθηκε. Το ζήτημα απασχόλησε έντονα τα αρμόδια τμήματα της αστυνομίας από την πρώτη στιγμή.

Για αυτόν τον σκοπό, ζητήθηκαν επίσημα –από την ελληνική αστυνομία– στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής συνάντησης. Οι πληροφορίες που ελήφθησαν είναι τέτοιες, που επιβάλλουν στην αστυνομία να μη συνηγορήσει στη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα στην Κύπρο.

«Η συγκεκριμένη απόφαση της Αστυνομίας Κύπρου, ελήφθη με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών», τονίσθηκε.

Διαβάστε ακόμη: