Το Bitcoin πλησίασε κοντά σε υψηλό δύο μηνών, ανακτώντας τα 23.000 δολάρια και συμπαρασύροντας ανοδικά την αγορά κρυπτονομισμάτων, γεγονός το οποίο αποδίδεται στην διάχυτη αισιοδοξία των αγορών, εν όψει της ανακοίνωσης των νέων θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Λίγο πριν από τις 14:00 (ώρα Ελλάδος), το Bitcoin κατέγραφε άνοδο 1.14% στα 23.192 δολάρια. Το Ethereum με άνοδο 2.27 δολάρια «άγγιξε» τα 1.664 δολάρια, ενώ, ανοδική πορεία με κέρδη 3.48% ακολουθεί το Solana, όπως και το Cardano (1.65%) και το Avalanche (2.36%).

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων δέχεται πλήγματα τους τελευταίους μήνες, ενώ φαίνεται να ακολουθεί τις διακυμάνσεις του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq.

Το Bitcoin έχει «κολλήσει» σε χαμηλά –συγκριτικά με τους τελευταίους μήνες του 2021– επίπεδα, ιδίως λόγω της ανησυχίας για την επίπτωση της επιθετικής νομισματικής πολιτικής της Fed στην αμερικανική οικονομία.

Οι επενδυτές φαίνεται πως παρακολουθούν στενά τα στοιχεία της αγοράς εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενδεικτικά, τους τελευταίους έξι μήνες, το Bitcoin ανταποκρίνεται με έντονες διακυμάνσεις περίπου 30 λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της σχετικής έκθεσης από το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας.

Κατά τη μέση εκτίμηση αναμένεται να προστεθούν 250.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, χαμηλότερα από την αύξηση κατά 372.000 θέσεις που είχε ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα.

Η «σφαγή» των κρυπτονομισμάτων δεν έχει… τελειωμό, το Bitcoin «άγγιξε» τα 17.749 δολάρια