Εντονες διακυμάνσεις καταγράφουν οι τιμές του Bitcoin μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις προοπτικές μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα αρχικά το Σάββατο κατέγραψε σημαντικές απώλειες, για να γυρίσει σήμερα σε κέρδη έως 8,3%, και εν συνεχεία και πάλι σε πτώση…

Το Ιράν εξαπέλυσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ σε προφανή αντίποινα για ένα χτύπημα στη Συρία που σκότωσε κορυφαίους Ιρανούς στρατιωτικούς, μεταφέροντας τη σύγκρουση στην περιοχή σε μια επικίνδυνη νέα φάση. Με τη δράση του Ιράν να λαμβάνει χώρα ενώ οι περισσότερες αγορές ήταν κλειστές, οι έμποροι κρυπτονομισμάτων βρέθηκαν στην ασυνήθιστη θέση να είναι από τους πρώτους που αντιδρούν σε ένα σημαντικό γεωπολιτικό γεγονός.

«Περισσότεροι επενδυτές από το συνηθισμένο μπορεί να επιλέγουν να εκφράσουν τις απόψεις τους για την αγορά μέσω των crypto», δήλωσε ο David Lawant, επικεφαλής έρευνας στο FalconX.

Το Bitcoin υποχώρησε από το ρεκόρ των 73.798 δολαρίων στα μέσα Μαρτίου. Η ζήτηση για ειδικά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια στις ΗΠΑ που έκανε το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο βοήθησε το διακριτικό να φτάσει σε υψηλό όλων των εποχών, αλλά οι καθαρές εισροές στα προϊόντα έχουν μετριαστεί πρόσφατα.

Με το βλέμμα στο halving

Οι κερδοσκόποι των κρυπτονομισμάτων περιμένουν το λεγόμενο Bitcoin halving, το οποίο θα μειώσει τη νέα προσφορά του διακριτικού στο μισό και αναμένεται γύρω στις 20 Απριλίου. Ιστορικά, το halving έχει αποδειχθεί αιφνίδιος άνεμος για τις τιμές, αν και υπάρχουν αυξανόμενες αμφιβολίες για το εάν είναι πιθανή η επανάληψη δεδομένου ότι το Bitcoin έφτασε πρόσφατα σε ιστορική κορύφωση.

Διαβάστε ακόμη: